• Посилання скопійовано

НБУ продовжив термін обговорення змін до Положення про оверсайт платіжної інфраструктури

Термін обговорення продовжено до 01 серпня 2024 року. Зауваження та пропозиції до проєкту Положення приймаються згідно з формою надання зауважень та пропозицій до 18 липня 2024 року включно

НБУ продовжив термін обговорення змін до Положення про оверсайт платіжної інфраструктури

Продовжено термін обговорення до 01 серпня 2024 року

Національний банк пропонує для обговорення проєкт змін до Положення про порядок здійснення оверсайту платіжної інфраструктури в Україні (далі – проєкт Положення).

Проєкт Положення розроблено з метою підвищення рівня стабільності та надійності функціонування платіжної інфраструктури України, зокрема запобігання реалізації ризиків в умовах воєнного стану завдяки удосконаленню оверсайту платіжної інфраструктури. 

У зв’язку з цим Національний банк пропонує:

  • розширити критерії, на підставі яких визначається важливість об’єктів оверсайту;
  • оновити норми, що зобов’язують важливих об’єктів оверсайту інформувати Національний банк про істотні інциденти порушення безперервності їхньої діяльності;
  • уточнити вимоги стосовно внутрішніх контролів у діяльності об’єктів оверсайту;
  • визначити додаткові заходи забезпечення безперервності діяльності для важливих об’єктів оверсайту, включаючи операторів системно важливої платіжної системи та важливих платіжних систем;
  • поширити ці та інші вимоги на операторів платіжних систем-нерезидентів у частині діяльності платіжних систем на території України. 

Ознайомитися з матеріалами для обговорення можна за посиланнями:  

Зауваження та пропозиції до проєкту Положення приймаються згідно з формою надання зауважень та пропозицій до 18 липня 2024 року включно.

Джерело: Нацiональний банк України

Рубрика: Фінанси і банки/НБУ і банківська система

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «НБУ і банківська система»