• Посилання скопійовано

Держфінмоніторинг оновив рекомендації щодо подання даних для банків та фінустанов

Оновлено рекомендації щодо подання банками та фінустановами до Держфінмоніторингу інформації про фінансові операції, що підлягають фінансовому моніторингу

Держфінмоніторинг оновив рекомендації щодо подання даних для банків та фінустанов

Державна служба фінансового моніторингу України повідомляє, що з 1 вересня п. р. запроваджено новий механізм подання інформації про виявлені розбіжності щодо кінцевих бенефіціарних власників та структуру власності клієнта.

Відповідно до п. 8-1 ч. 2 ст. 8 Закону України «Про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення», суб’єкт первинного фінансового моніторингу зобов’язаний повідомляти в порядку, встановленому Міністерством юстиції України, держателя Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань (далі – ЄДР) про виявлення розбіжностей між отриманими ним в результаті здійснення належної перевірки та розміщеними в ЄДР відомостями про кінцевих бенефіціарних власників та структуру власності клієнта (зокрема, про виявлення неповноти, неточностей чи помилок в інформації про кінцевого бенефіціарного власника або про структуру власності такого клієнта, що міститься в ЄДР) – протягом 10 робочих днів з дня виявлення розбіжностей.

Так, 1 вересня 2024 набрав чинності наказ Мінюсту від 12.07.2023 №2542/5 «Про затвердження Порядку повідомлення держателя Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань про виявлення розбіжностей між отриманими суб’єктом первинного фінансового моніторингу в результаті здійснення належної перевірки та розміщеними в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань відомостями про кінцевих бенефіціарних власників та/або структуру власності юридичної особи», згідно з яким суб’єкти первинного фінансового моніторингу зобов’язані повідомляти держателя ЄДР про виявлені ними розбіжності щодо кінцевих бенефіціарних власників та/або структуру власності юридичної особи в порядку і за формою, встановленими цим наказом.

Водночас повідомляємо, що з урахуванням зазначених змін Держфінмоніторингом оновлено:

Вказані оновлені рекомендації розміщені на офіційному вебсайті Держфінмоніторингу в розділі: Фінансовий моніторинг/Технології/Для банківських установ та Фінансовий моніторинг/Технології/Для небанківських установ.

Джерело: Державна служба фінансового моніторингу України

Рубрика: Фінанси і банки/НБУ і банківська система

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «НБУ і банківська система»