• Посилання скопійовано

Напрацьовані зміни до проведення грошових розрахунків за правочинами щодо цінних паперів

Проєкт спрямовано на врегулювання порядку відображення кліринговою установою в системі клірингового обліку зміни обсягу прав та зобов’язань щодо коштів між відповідними сторонами

Напрацьовані зміни до проведення грошових розрахунків за правочинами щодо цінних паперів

Національний банк пропонує для обговорення зміни до Положення про порядок проведення грошових розрахунків за правочинами щодо цінних паперів та інших фінансових інструментів, укладеними на організованих ринках капіталу та поза організованими ринками капіталу, з дотриманням принципу «поставка цінних паперів проти оплати» (далі – проєкт).

Проєкт спрямовано на врегулювання порядку відображення кліринговою установою в системі клірингового обліку зміни обсягу прав та зобов’язань щодо коштів між сторонами:

  • деривативних контрактів,
  • правочинів щодо валютних цінностей,
  • товарних операцій, укладених на організованому ринку та поза ним, з відображенням переходу права вимоги на кошти, в тому числі припинення зобов’язань щодо коштів за результатами неттінгу.

Відповідні зміни передбачені Законом України «Про внесення змін до Закону України "Про державне регулювання ринків капіталу та організованих товарних ринків" та деяких інших законодавчих актів України щодо вдосконалення державного регулювання та нагляду на ринках капіталу та організованих товарних ринках».

Ознайомитися з матеріалами для обговорення можна за посиланнями:

Національний банк приймає зауваження та пропозиції до проєкту до 20 вересня 2024 року за визначеною формою.

Джерело: Нацiональний банк України

Рубрика: Фінанси і банки/НБУ і банківська система

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «НБУ і банківська система»