• Посилання скопійовано

НБУ модернізував правила організації захисту електронних банківських документів

Нацбанк врегулював використання програмно-апаратного модуля генерації ключів та передбачив застосування як носіїв ключів криптографічного захисту інформації Нацбанку виключно захищених носіїв інформації

НБУ модернізував правила організації захисту електронних банківських документів

Нацбанк модернізував правила організації захисту електронних банківських документів з використанням засобів захисту інформації регулятора.

Зокрема, врегульовано використання програмно-апаратного модуля генерації ключів та передбачено застосування як носіїв ключів криптографічного захисту інформації Нацбанку виключно захищених носіїв інформації, що дасть змогу:

  • оптимізувати норми Правил організації захисту електронних банківських документів з використанням засобів захисту інформації НБУ (зокрема, у частині ведення діловодства (обліку), обладнання приміщень технічними засобами охорони тощо);
  • знизити ризики інформаційної безпеки під час управління ключовими даними у банках та інших установах в Україні, що використовують засоби захисту інформації НБУ.

Відповідні зміни містить постанова НБУ від 05.10.2018 р. №106.

Метою прийняття Постанови №106 є удосконалення та модернізація вимог до використання та зберігання засобів криптографічного захисту інформації НБУ банками та іншими установами в Україні, які використовують такі засоби.

Постанова №106 набирає чинності 31 березня 2019 р., що дасть можливість банкам та іншим установам поступово адаптуватися до нових вимог регулятора.

Нагадаємо, що відповідно до ст. 7 Закону «Про Національний банк України» і ст. 10 Закону «Про захист інформації в інформаційно-телекомунікаційних системах» особливості захисту інформації в системах, які забезпечують банківську діяльність, установлюються Нацбанком.

***

Читайте також:

Усі новини на тему>>

Джерело: Нацiональний банк України

Рубрика: Фінанси і банки/Банки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Банки»