• Посилання скопійовано

НКЦПФР розробила проєкт стандартів корпоративного управління для профучасників ринку

20 квітня НКЦПФР схвалила проєкт Стандартів корпоративного управління в професійних учасниках ринків капіталу та організованих товарних ринків

НКЦПФР розробила проєкт стандартів корпоративного управління для профучасників ринку

НКЦПФР (Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку) на засіданні 20 квітня 2021 року схвалила проєкт Стандартів корпоративного управління в професійних учасниках ринків капіталу та організованих товарних ринків.

Проєкт складається з шести розділів, в яких прописані наступні норми:

  • розподіл професійних учасників за типами;
  • вимоги до утворення та функціонування органу, відповідального за здійснення нагляду;
  • введено поняття «колективної придатності органу»;
  • вимоги до системи внутрішнього контролю та особливості функціонування її підрозділів: комплаєнсу, управління ризиками, внутрішнього аудиту;
  • кваліфікаційні та інші вимоги до осіб, що забезпечують функціонування системи внутрішнього контролю, зокрема, вимоги до ділової репутації;
  • вимоги щодо визначення ідентифікованого персоналу професійного учасника, а саме осіб, діяльність яких має істотний вплив на профіль ризиків.

До того ж, передбачено норми щодо встановлення винагороди персоналу професійного учасника та особливості її визначення для різних категорій ідентифікованого персоналу. Зазначені особливості виплати винагороди акціями або правами на акції, порядок розкриття професійним учасником інформації про винагороду тощо.

Документ розроблений з урахуванням норм Закону України «Про ринки капіталу та організовані товарні ринки», запровадженого Законом №738-IX, та передбачає імплементацію норм низки Директив та Регламентів Європейського Союзу.

З проєктом можна ознайомитись на офіційному вебсайті Комісії за посиланням.

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Джерело: Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку

Рубрика: Фінанси і банки/Валюта і цінні папери

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Валюта і цінні папери»