• Посилання скопійовано

НКЦПФР розробила Концепцію розкриття інформації на фондовому ринку

НКЦПФР (Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку) схвалила проект Концепції розкриття інформації на фондовому ринку. Таке рішення прийнято на останньому засіданні регулятора, що відбулося 26 квітня 2012 року.

«Основним завданням розкриття є висвітлення актуальної інформації про стан функціонування фондового ринку, що дозволяє зробити його роботу більш прозорою для інвестора, а отже, збільшити економічну привабливість фондового ринку та держави в цілому, — коментує зміст Концепції Юрій Бойко, Директор АРІФРУ (Агентства з розвитку інфраструктури фондового ринку). — Цей документ висвітлює основні напрями розвитку оприлюднення інформації на фондовому ринку, враховує наявний стан системи розкриття інформації, ґрунтуючись як на детальному аналізі нормативно-правової бази, так і на базових принципах корпоративного управління».

Серед основних принципів, за якими, згідно з документом, має розкриватися інформація на фондовому ринку, — суттєвість, своєчасність, достовірність та повнота, вільний доступ до інформації, а також зацікавленість суб’єктів розкриття у покращенні інформаційної прозорості, зручність для користувачів та уникнення інсайду.

Як зазначає пан Бойко, Концепція покликана уніфікувати вимоги щодо об’єму, строків, наповнення інформації, що розкривається одним учасником фондового ринку в різних джерелах, а також привести до спільного знаменника процес оприлюднення інформації, а саме: формат подання, програмне забезпечення тощо. Серед інших, але не менш важливих завдань документа — створення Єдиного інформаційного центру, що акумулюватиме всю оприлюднену інформацію на фондовому ринку.

Цей документ було розроблено Комісією згідно з наявними вимогами щодо прозорості діяльності акціонерних товариств. Зокрема, на виконання Програми економічних реформ на 2010 — 2014 роки «Забезпечене суспільство, конкурентоспроможна економіка, ефективна держава», Програми розвитку фондового ринку України на 2012 — 2014 роки, а також законів України «Про цінні папери і фондовий ринок», «Про акціонерні товариства», «Про державне регулювання ринку цінних паперів в Україні».

 

Рубрика: Фінанси і банки/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»