• Посилання скопійовано

Оновлено порядок проведення спеціалізованих аукціонів за гроші

Наказ Фонду Держмайна від 21.03.2012 р. №399 «Про внесення змін до нормативно-правового акта», набере чинності з дня опублікування

Фонд Держмайна вніс зміни до наказу від 09.08.2000 р. №1660 «Про затвердження Порядку проведення спеціалізованих аукціонів за грошові кошти через Державну акціонерну компанію «Національна мережа аукціонних центрів».

Згідно з цими змінами у новій редакції викладено Порядок проведення спеціалізованих аукціонів за грошові кошти через Державну акціонерну компанію «Національна мережа аукціонних центрів».

Порядок визначає механізм організації та проведення спеціалізованих аукціонів за гроші, об’єктом продажу яких є не продані на фондових біржах акції АТ, створених у процесі приватизації на базі об’єктів державної власності, віднесених до групи «B».

Рішення про продаж акцій АТ на аукціоні приймає відповідний державний орган приватизації.

До продажу на аукціоні пропонуються пакети акцій АТ згідно із затвердженим планом розміщення акцій.

На поточний аукціон може бути запропоновано до продажу тільки один пакет акцій окремого АТ.

Право на участь в аукціоні мають фізичні та юридичні особи. Для цього їм потрібно мати відкритий поточний рахунок у банківських установах України, який повинен зберігатися протягом строків проведення аукціону та підбиття його підсумків і використовуватися у разі потреби для повернення грошей за підсумками проведеного аукціону.

Якщо випуск акцій здійснюється у бездокументарній формі, заявникам слід надати відомості про відкритий у зберігача рахунок у цінних паперах.

Для участі в аукціоні заявник подає заяву, в якій зазначає суму грошей, на яку він бажає придбати акції відповідного АТ, та перераховує заявлену суму з власного поточного рахунка, указаного в заяві, на рахунок організатора торгів не пізніше кінцевого строку прийняття заяв.

Сума заявлених грошей повинна бути цілим числом і становити не менше 10 грн.

Кількість заяв, поданих заявником на одне або декілька АТ, не обмежується. Гроші сплачуються за кожною заявою окремим платіжним документом.

Подані заяви та сплачені гроші на придбання акцій на аукціоні не можуть бути відкликані заявником після закінчення кінцевого строку прийняття заяв на участь в аукціоні.

Заявник забезпечує правильність та своєчасність перерахування зазначених грошей на рахунок організатора торгів у встановлений строк.

 

Автор: Хоміцка Маріанна

Рубрика: Фінанси і банки/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»