• Посилання скопійовано

Заповнення ПН, якщо покупець — філія<p>

Як заповнюються реквізити «Особа (платник податку) — покупець» та «Місцезнаходження покупця» у податковій накладній, що надається постачальником — платником ПДВ відокремленому підрозділу (філії), якому головним підприємством делеговано право виписування податкових накладних?

Відповідно до п. 201.1 ст. 201 Податкового кодексу України від 2 грудня 2010 року №2755-VI, зі змінами та доповненнями, платник податку зобов’язаний надати покупцю (отримувачу) на його вимогу підписану уповноваженою платником особою та скріплену печаткою (за наявності) податкову накладну, у якій в окремих рядках зазначаються, зокрема, такі обов’язкові реквізити: податковий номер платника податку покупця, повна або скорочена назва, зазначена у статутних документах юридичної особи або прізвище, ім’я та по батькові фізичної особи, зареєстрованої як платник податку на додану вартість, — покупця (отримувача) товарів/послуг.

Згідно з п. 1 Порядку заповнення податкової накладної, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 01.11.2011 р. №1379, якщо не зареєстровані платниками податку на додану вартість філії та інші структурні підрозділи платника податку самостійно здійснюють постачання товарів/послуг та проводять розрахунки з постачальниками/споживачами, то зареєстрований платник податку, до складу якого входять такі структурні підрозділи, може делегувати філії або структурному підрозділу право виписування податкових накладних.

При складанні податкової накладної філією чи іншим структурним підрозділом платника податку в податковій накладній зазначаються найменування головного підприємства, зареєстрованого як платник податку, що передбачено статутними документами, та найменування такої філії (структурного підрозділу).

Платник податку — продавець при заповненні відомостей про покупця у заголовній частині податкової накладної, яка надається покупцеві на його вимогу, зазначає відповідні реквізити зі Свідоцтва про реєстрацію платником ПДВ такого покупця.

Враховуючи визначений порядок заповнення податкової накладної та специфіку податкового обліку у платників, які мають філії чи відокремлені підрозділи, при складанні податкової накладної, яка надаватиметься філії чи структурному підрозділу платника податку, необхідно враховувати:

при заповненні реквізиту «Особа (платник податку) — покупець» разом із назвою головного підприємства, зареєстрованого як платник податку на додану вартість, необхідно зазначити назву філії або структурного підрозділу, яка фактично є від імені головного підприємства (покупця) стороною по договору та отримує товари (послуги);

при заповненні реквізиту «Місцезнаходження покупця» зазначається місцезнаходження юридичної особи, зареєстрованої як платник податку на додану вартість, поряд з яким може зазначатись адреса філії або структурного підрозділу, яка фактично є від імені головного підприємства (покупця) стороною за договором та отримує товари (послуги).

 

Рубрика: Фінанси і банки/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»