• Посилання скопійовано

Затверджено проект Ліцензійних умов з адміністрування фінактивів для придбання товарів у групах

Нацкомфінпослуг затвердила проект Ліцензійних умов здійснення діяльності з адміністрування фінансових активів для придбання товарів у групах

Як повідомляла ЮРЛІГА, ще у червні учасники ринку брали активну участь в обговоренні проекту Ліцензійних умов з регулятором. Незадоволення викликала низка вимог до приміщення бажаючих займатися адмініструванням фінансових активів, а також неможливість придбання у групах нерухомості. У той момент регулятор схилявся до того, що таким чином можна придбати тільки рухому річ. Судячи з тексту, регулятор щодо більшості спірних позицій не прислухався до прохань учасників ринку.
Діяльність з адміністрування фінансових активів для придбання товарів у групах має бути виключним видом діяльності ліцензіата. Ліцензія видається на строк 5 років, а рішення Нацкомфінпослуг про відмову у видачі ліцензії може бути оскаржене в судовому порядку.
Згідно з Ліцензійними умовами, придбавати у групах можна товар, тобто окрему рухому річ або їх сукупність (крім коштів, валютних цінностей, цінних паперів, майнових прав та обов'язків), яка має чітко визначені технічні (споживчі) характеристики.
Серед вимог, що висуваються до ліцензіата, — наявність власного веб-сайта в Інтернеті, на якому, зокрема, потрібно публікувати внутрішні правила, актуальну інформацію про керівників ліцензіата, інформацію про дату створення і закриття кожної групи і кількість учасників у ній.
Ліцензіат повинен мати у власності або у користуванні приміщення, яке повністю відокремлене від приміщень інших юросіб за місцезнаходженням, зазначеним у виписці з Єдиного держреєстру юросіб та фізосіб ? підприємців і ліцензії. Загальна площа приміщення ліцензіата має становити не менше 50 кв.м. Таке приміщення має бути обладнане сертифікованою охоронно-пожежною сигналізацією, а також включати окремі кімнати, а саме: операційний зал та архів.
Крім того, ліцензіат повинен щодня зберігати на окремому електронному носії інформацію про всі здійснені операції, пов'язані з веденням реєстру учасників груп.
Власний капітал ліцензіата не може бути меншим за 5 млн грн на дату подання заяви про видачу ліцензії.
З проектом Ліцензійних умов можна ознайомитися на сайті Нацкомфінпослуг.

Джерело: ЮРЛІГА

Рубрика: Фінанси і банки/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»