• Посилання скопійовано

Кабмін обмежив контроль за суб'єктами господарювання

За поданням Державної фінансової інспекції Кабінет Міністрів 19 грудня 2012 скасував таку форму фінансового контролю, як державний фінансовий аудит окремих господарських операцій. Про це повідомляє прес-служба Держфінінспекції України

Кабмін обмежив контроль за суб'єктами господарювання

Згідно з урядовим рішенням, втратила чинність постанова Кабінету міністрів України від 20 травня 2009 р. №506 «Про затвердження порядку проведення Державною фінансовою інспекцією, її територіальними органами державного фінансового аудиту окремих господарських операцій».

«Причиною такого рішення є реалізація курсу України на дерегуляцію економіки... Таким чином, скасована постійна присутність державних аудиторів на тих державних підприємствах, які є об'єктами контролю, і необхідність узгодження з ними платіжних доручень до їх підписання керівником суб'єкта господарювання. Крім того, вказане рішення уряду спрямоване на уникнення дублювання контролюючих функцій», - йдеться у повідомленні інспекції.

На думку голови Держфінінспекції України Петра Андрєєва, зменшення кількості контрольних заходів не означає погіршення самого контролю або зменшення відповідальності керівників підприємств за скоєні порушення:

«Як елемент дерегуляції скасування операційного аудиту не повинне спричинити зменшення відповідальності за ті порушення, які скоюють керівники державних підприємств, установ і організацій», - зазначив Андрєєв.

Державний фінансовий аудит окремих господарських операцій введений відповідно до постанови Кабінету міністрів України від 20 травня 2009 р. №506 «Про затвердження порядку проведення Державною фінансовою інспекцією, її територіальними органами державного фінансового аудиту окремих господарських операцій».

Джерело: ForUm

Рубрика: Фінанси і банки/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»