• Посилання скопійовано

Звернення підприємців до Прем'єр-міністра щодо недопустимості підняття мінімальної зарплати до 3200 грн

Всеукраїнське об’єднання малого та середнього бізнесу «Фортеця» звернулося до В. Гройсмана щодо недопустимості підняття з 01.01.2017 року розміру мінімальної заробітної плати до 3200 грн

Звернення підприємців до Прем'єр-міністра щодо недопустимості підняття мінімальної зарплати до 3200 грн

Як відомо, законопроектом №5000 передбачено двократне збільшення з 01.01.2017 року розміру мінімальної заробітної плати - з 1600 грн до 3200 грн. Про це ми повідомляли тут>>

Громадська організація «Всеукраїнське об’єднання малого та середнього бізнесу «Фортеця» вважає таку ініціативу Уряду завчасною та такою, яка значно збільшить податкове навантаження на малий та середній бізнес, що збільшить безробіття та тіньову економіку. Про це йдеться у зверненні громадської організації до Прем'єр-міністра В. Гройсмана. 

Підприємці вважають, що підвищення розміру мінімальної заробітної плати, яке не спричинить негативних наслідків для економіки країни та зростання інфляційних процесів, має ґрунтуватись на річному зростанні ВВП. Тому, з 01.01.2017 року воно може бути в межах до 20%.

Крім того, на їхню думку, у разі збільшення розміру мінімальної заробітної плати вдвічі - вдвічі збільшиться податкове навантаження на легальний малий та середній бізнес України, на підприємців, які зареєстровані та офіційно ведуть свою підприємницьку діяльність, створюють робочі місця та наповнюють державний та місцеві бюджети. Натомість це ніяк не вплине на тіньовий бізнес, який так і залишиться в тіні.

Якщо розмір мінімальної зарплати з 01.01.2017 року таки буде збільшено, то з метою збереження легального малого та середнього бізнесу в Україні, підприємці вимагають:

1. Ініціювати внесення зміни до Податкового кодексу України, забезпечивши:

- збільшення граничних обсягів доходів для платників єдиного податку 1-3 груп, встановивши такі обсяги у мінімальних заробітних платах:

  • 220 розмірів мінімальних зарплат для першої групи,
  • 1100 розмірів мінімальних зарплат для другої групи,
  • 3650 розмірів мінімальних зарплат для третьої групи;

- обов’язок з застосування РРО платниками єдиного податку II і III груп, у разі перевищення в календарному році обсягу доходу, що перевищує 730 розмірів мінімальних заробітних плат;

- передбачити право органів місцевого самоврядування переглянути ставки єдиного податку з набранням ними чинності з 01.01.2017 року.

2. Передбачити перерозподіл витрат роботодавця на оплату праці, встановивши розподіл таких витрат в рівних частинах:

  • 50% обов’язкових платежів до бюджету сплачується роботодавцем;
  • 50% найманим працівником.

3. Забезпечити механізм отримання субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг фізичними особами-підприємцями, які обрали спрощену систему оподаткування.

4. Зменшити ставку ЄСВ до 18%.

5. Ініціювати комплексний перегляд законодавства, з метою внесення змін щодо скасування залежності штрафів, пені, інших передбачених законодавством обов’язкових платежів і зборів до розміру мінімальної заробітної плати та передбачити для проведення таких обрахунків відповідну кількість неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

З повним текстом звернення можна ознайомитися тут>>

Читайте також аналітику від редакції Дт-Кт на цю тему:

Мінімальна зарплата 3200 грн: наслідки для бізнесу та працівників 

Джерело: Всеукраїнське об'єднання малого і середнього бізнесу «Фортеця»

Рубрика: Праця та соціальний захист/Оплата праці

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Оплата праці»