• Посилання скопійовано

За підвищенням зарплат до 3200 грн у кожній області стежитимуть міжвідомчі робочі групи

Павло Розенко доручив негайно реагувати на скарги щодо невиконання рішень Уряду про підвищення мінімальної зарплати до 3200 грн

За підвищенням зарплат до 3200 грн у кожній області стежитимуть міжвідомчі робочі групи

За дорученням Прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана в Уряді створена робоча група на чолі з профільним Віце-прем'єр-міністром Павлом Розенком, що відслідковуватиме реалізацію рішення щодо підвищення мінімальної заробітної плати удвічі. Такі ж спеціальні робочі групи будуть створені в областях та містах країни. 

"Я дав доручення профільному Віце-прем'єр-міністру Павлу Розенку, він уже предметно цим питанням займається, створені групи, які будуть чітко моніторити ситуацію, як людям нараховується заробітна плата, як вона сплачується. Найближчим часом ми зробимо комунікаційні можливості, щоб люди нам повідомляли конкретно, де, на якому підприємстві не виплачується заробітна плата, або занижується, або приховується, і ми будемо дуже чітко реагувати, тому що в областях і містах будуть створені спеціальні робочі групи, які за перший період часу будуть відслідковувати і допомагати відновлювати справедливість на місцях", - повідомив Прем'єр-міністр, відкриваючи засідання Уряду у середу.

Глава Уряду поставив завдання щотижнево інформувати його про конкретні цифри реалізації рішення про підвищення мінімальної заробітної плати. У свою чергу він буде повідомляти країну про те, "що відбувається з виплатою заробітної плати".

 "Ми будемо публічно наводити дані, які будуть засвідчувати, як відбувається зміна системи оплати праці по відношенню до українських громадян. Це для нас є теж дуже важливим пріоритетом, - наголосив Володимир Гройсман. - Ми доведемо це рішення до повноцінної реалізації у всіх куточках нашої країни".

Своє чергою, днем раніше, Павло Розенко також повідомив, що у кожній області повинна бути створена міжвідомча робоча група для моніторингу ситуації із виконання рішення Уряду щодо підвищення мінімальної заробітної плати з 1 січня 2017 року до 3200 грн та миттєвого реагування на скарги громадян щодо порушення керівниками підприємств їхніх трудових прав. 

 

«Перед нами стоїть абсолютно чітке завдання – щоб рішення Уряду щодо підвищення мінімальної заробітної плати до 3200 грн було виконане в повному обсязі. При цьому не можна допустити жодних маніпуляцій, насамперед керівників бюджетних установ, щодо переведення людей на неповний робочий день чи, не дай Боже, скорочення. Адже кошти, необхідні на фінансування бюджетної сфери, в повному обсязі закладені в Державному бюджеті на 2017 рік»

 

Павло Розенко звернувся до представників організацій профспілок та роботодавців спільно з Урядом забезпечити виконання відповідного рішення і в недержавному секторі економіки. «У недержавному секторі ми маємо спільно з профспілками і роботодавцями взяти під контроль ситуацію. Мінімальна заробітна плата працівника не може бути нижчою за 3200 грн по кожному підприємству», - наголосив він.

Павло Розенко доручив сформувати аналогічні урядовій міжвідомчі робочі групи у кожній області.

«Аналогічні міжвідомчі робочі групи повинні бути створені на рівні кожної області. Робочу групу має очолити людина за посадою не нижче рівня заступника глави ОДА. Представники освіти, охорони здоров’я, культури, соціальної сфери, територіальних підрозділів Пенсійного фонду, податкової, Державної служби праці мають бути туди обов’язково включені», - зазначив він.

За словами Віце-прем’єр-міністра, метою цих обласних робочих груп є  миттєве реагування на будь-які скарги щодо керівників підприємств, які не виконують рішення Уряду щодо підвищення мінімальної заробітної плати. «Де не виконується це правило, де хтось хоче маніпулювати, переводить людей на неповні ставки, ми будемо мати інформацію і на цю інформацію буде жорстка реакція. Кожен факт, кожна скарга має бути перевірена», - наголосив Павло Розенко.

 

Читайте також: 

Зміни в оплаті праці з 1 січня 2017 року: аналізуємо Закон №1774 

Усі новини на тему>>

Джерело: Урядовий портал

Рубрика: Праця та соціальний захист/Оплата праці

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Оплата праці»