• Посилання скопійовано

Зростання «мінімалки» до 4200 грн не є межею – Петро Порошенко

Президент Петро Порошенко заявляє, що зростання мінімальної заробітної плати до 4,2 тисяч гривень у другому кварталі цього року не є межею

Зростання «мінімалки» до 4200 грн не є межею – Петро Порошенко

Про це Президент заявив під час візиту до Хмельницького, - передає Економічна правда з посиланням на УНІАН.

За його словами, середня зарплата в країні наразі наближається до 9 тис гривень. Про це тут>>

 "Треба робити рішучі кроки, забезпечуючи зростання заробітної плати. Минулого року прийняли рішення про підвищення зарплати до 3,2 тис гривень — удвічі, потім — 3,7 тис. Президент поставив завдання вийти на 4 тис. до кінця року. І це не межа. Але і відмінність мінімальної від середньої лише в 1,8 рази є неприйнятною", - сказав він.

Крім того, за даними Держстату, в Україні у березні зросла кількість робітників, які отримують заробітну плату в розмірі 10 тис. грн і більше. Як свідчать дані Державної служби статистики України, їх було 21,3% проти 12,6% в березні минулого року. При цьому кількість людей, які отримували мінімальну зарплату, скоротилася до 7.9% з 10.3%.

В галузевому розрізі зарплати вищі за 10-15 тис. отримували здебільшого працівники фармацевтичної промисловості, металургії та енергосектору.

***

Читайте також:

Мін'юст запустив відкритий реєстр підприємств-боржників з виплати зарплат.

Битва за «мінімалку»: чи буде 4 200 грн? 

Чи буде підвищення мінімальної зарплати? Думки міністрів розділилися 

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: Економічна правда

Рубрика: Праця та соціальний захист/Оплата праці

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Оплата праці»