• Посилання скопійовано

Коли і скільки відпочиватимемо у червні

У червні буде 11 вихідних з урахуванням свята Трійці, Дня Конституції та традиційних вихідних днів

Коли і скільки відпочиватимемо у червні

Відповідно до статті 73 КЗпП на підприємствах, в установах, організаціях робота не проводиться у , зокрема, у такі святкові і неробочі дні:

- 19 червня - Трійця;

- 28 червня - День Конституції України.

Згідно з частиною третьою статті 67 КЗпП у випадку, коли святковий або неробочий день збігається з вихідним днем, то такий вихідний переноситься на наступний після святкового або неробочого. Таким чином, вихідний 19 червня буде перенесено на 20 червня (лист Мінсоцполітики від 20.07.2015 р. №10846/0/14-15/13).

Окрім того, Кабмін рекомендує (розпорядження від 11.11.2015 р. №1155-р) керівникам підприємств, установ та організацій перенести для працівників, яким установлено 5-денний робочий тиждень з двома вихідними днями, робочий день з понеділка 27 червня на суботу 2 липня.

Звертаємо увагу, що розпорядження про перенесення робочих днів має рекомендаційний характер. Остаточне рішення про перенесення вихідних та робочих днів на підприємстві приймає власник або уповноважений ним орган (керівник) підприємства шляхом видання наказу чи іншого розпорядчого документа.

 

Виробничий календар у червні 2016 року:

  • календарних днів - 30;
  • робочих днів - 19;
  • вихідних днів - 11.

Норма робочого часу:

  • при 40-годинному робочому тижні - 152,0;
  •  при 36-годинному робочому тижні - 136,8;
  • при 24-годинному робочому тижні - 91,2.

Порядок розрахунку норми тривалості робочого часу на підприємстві у 2016 році можна переглянути тут >>>

 

Як працюватимуть банки 

Згідно з повідомленням Нацбанку, 20, 25-28 червня 2016 року будуть вихідними днями для банківської системи України. Робочий день 27 червня переноситься на 2 липня. Докладніше тут >>

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Трудові відносини»