• Посилання скопійовано

Підписано нову тристоронню Генеральну угоду між роботодавцями, профспілками та Урядом на 2019-2021 рр.

З боку роботодавців документ підписав Голова СПО роботодавців та Голова Ради ФРУ Дмитро Олійник, від Уряду – Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман та Міністр соціальної політики Андрій Рева, від профспілок – Голова ФПУ Григорій Осовий

Підписано нову тристоронню Генеральну угоду між роботодавцями, профспілками та Урядом на 2019-2021 рр.

Федерація роботодавців України розповідає, що з боку роботодавців документ підписав Голова СПО роботодавців та Голова Ради ФРУ Дмитро Олійник, від Уряду – Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман та Міністр соціальної політики Андрій Рева, від профспілок – Голова ФПУ Григорій Осовий.

Дмитро Олійник зазначив, що сьогоднішня подія, безумовно, є ключовою з точки зору розвитку та функціонування соціального діалогу, який завдає напрямок розвитку країни. Досвід європейських держав (Данія, Німеччина) доводить, що особливого успіху досягли ті з них, де має місце постійний соціальний діалог, де розроблення реальної соціально-економічної політики погоджується з роботодавцями та профспілками.

Наші люди їдуть створювати додану вартість, збільшення ВВП та високий рівень життя у інших країнах. Товари, які вони там виробляють, повертаються до нас у вигляді імпорту, який знищує нашу промисловість. Робочих місць стає менше, підвищувати зарплату – все важче. Як наслідок, люди їдуть. Коло замкнулося. У нас фактично відбувається згортання виробництва продукції з високою доданою вартістю, відповідно, кількість робочих місць зменшується. Нами сформовано перелік законопроектів, які потребують негайної уваги керівництва країни, представників влади та народних депутатів, прийняття у Парламенті для того, щоб економіка України мала змогу розвиватися, а люди – отримувати гідні умови праці та зарплату, а бюджет – зростаючі надходження. Якщо наш план економічного розвитку буде спільними зусиллями, у тому числі завдяки реалізації нової Генеральної угоди, реалізовано, країна отримає новий поштовх до розвитку, нові виробництва та робочі місця, вищі зарплати і соціальну стабільність. А українці – стимул жити та працювати в Україні.

Джерело: Федерація роботодавців України

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Трудові відносини»