• Посилання скопійовано

У спекотний період роботодавцям слід змінити порядок робочого дня: рекомендації Держпраці

Така рекомендація стосується, насамперед, графіку роботи тих працівників, які працюють на відкритому повітрі. Але і тим, хто працює у приміщеннях із кондиціонером, варто пам'ятати про ризик перепадів температур

У спекотний період роботодавцям слід змінити порядок робочого дня: рекомендації Держпраці

Держпраці у Чернівецькій області застерігає роботодавців та працівників щодо організації раціонального режиму роботи на підприємствах, в установах та організаціях у період підвищеної температури повітря.

При роботах на відкритих місцевостях і температурі зовнішнього повітря плюс 35 за Цельсієм і вище, тривалість періодів безперервної роботи повинна складати 15 – 20 хвилин з наступною тривалістю відпочинку не менше 10 хвилин в охолоджувальних приміщеннях.

При цьому допустима сумарна тривалість термічного навантаження за робочу зміну для осіб, які використовують спеціальний одяг для захисту від теплового випромінювання не повинна перевищувати 4 – 5 годин і 1,5 – 2 години для осіб без спеціального одягу.

Робота при температурі зовнішнього повітря більше +37ºС за показниками мікроклімату є небезпечною (екстремальною).

За цієї температури не рекомендується проведення робіт на відкритому повітрі.

Роботодавцям слід змінити порядок робочого дня та перенести години роботи на ранковий або вечірній час.

В умовах підвищеної температури рекомендується допускати до роботи осіб не молодших 25 і не старших 40 років.

В охолоджувальних приміщеннях, щоб уникнути негативного впливу на організм великого перепаду температур, слід підтримувати температуру повітря на рівні +24 – 25ºС .

Для захисту від надмірного теплового випромінювання працівникам необхідно використовувати спеціальний одяг, або одяг з натуральних тканин.

З метою профілактики зневоднення організму рекомендується правильно дотримуватися питного режиму.

Фахівці рекомендують вживання мінеральної лужної води, молочно – кислих напоїв (знежирене молоко, молочна сироватка), соків, вітамінізованих напоїв, киснево-білкових коктейлів.

Вживати воду слід часто і в невеликих кількостях. При температурі повітря понад +30ºС і виконанні фізичних робіт, потрібно випивати не менше 0,5 л води на годину.

***

Також читайте:

Джерело: Держпраці у Чернівецькій області

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Трудові відносини»