• Посилання скопійовано

Законопроект про працю реанімували, але профспілки його не погодили

СПО об’єднань профспілок, визнаючи необхідність реформування трудового законодавства, не погодила законопроект, оскільки він не зазнав жодних змін порівняно з відкликаним

Законопроект про працю реанімували, але профспілки його не погодили

Нагадаємо, що у зв'язку з відставкою Уряду під головуванням Олексія Гончарука 4 березня відкликано всі законопроекти цього Кабміну,  які не були розглянуті депутатами. Зокрема, і законопроект про працю №2708, який мав замінити собою КЗпП. Про це ми розповідали тут>>

Згодом Мінекономіки надіслало цей проект Закону на погодження СПО об’єднань профспілок в одноденний строк.

Проте, як повідомили у Департаменті соціального діалогу ФПУ, СПО об’єднань профспілок, визнаючи необхідність реформування трудового законодавства, не погодив законопроект, оскільки він не зазнав жодним змін порівно з відкликаним.

"Нагадуємо, що неоліберальний законопроекту «Про працю» отримав негативну оцінку не лише профспілок, а й Міжнародного бюро праці, провідних національних наукових установ, закладів освіти, та експертів трудового права. Законопроект отримав негативну оцінку більшості Комітетів Верховної Ради України, зокрема Комітету з питань інтеграції України з Європейським Союзом", - йдеться у повідомленні.

З огляду на зазначене, Спільний представницький орган репрезентативних всеукраїнських об’єднань профспілок на національному рівні, який представляє 7 мільйонів працівників, вимагає від КМУ зупинити просування законопроекту «Про працю», як такого, що суперечить Конституції України, актам міжнародного права, ратифікованим Україною, та Директивам Європейського союзу (лист на КМУ та Мінекономіки додається).

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Трудові відносини»