• Посилання скопійовано

9204 роботодавця отримали допомогу по частковому безробіттю: статистика від Мінекономіки

Станом на 1 червня роботодавцями подано 12 763 пакетів документів для отримання допомоги по частковому безробіттю на період карантину. Але фактично отримали її 9204 роботодавця, інші - коригують свої документи за рекомендаціями центрів зайнятості

9204 роботодавця отримали допомогу по частковому безробіттю: статистика від Мінекономіки

Станом на 1 червня роботодавцями подано 12 763 пакетів документів для отримання допомоги по частковому безробіттю на період карантину, що дозволить забезпечити фінансову підтримку для близько 150 тисяч працівників. Повідомляють в Мінекономіки.

Зокрема,  9 204 роботодавців вже отримали позитивні рішення для виплати заробітної плати   96 811 працівнику. Решта подавачів отримали рекомендації щодо доповнення необхідного пакету документів. Фактично чисельність одержувачів допомоги, як і нових заявників, зростатиме щоденно. 

“Програма діє фактично місяць і на сьогодні ми вже можемо говорити про її ефективність. Держава вже допомогла виплатити зарплати для майже 100 тисяч працівників, роботодавці яких  були вимушені зупинити/скоротити свою діяльність через карантин. Заявки приймаються і опрацьовуються центрами зайнятості в щоденному режимі, то ж ми закликаємо малий і середній бізнес звертатися за такою допомогою”, -  заявив Міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Ігор Петрашко.

Важливо наголосити,  що Законом України №591- ІХ до програми внесені важливі зміни. Зокрема, розширено перелік отримувачів допомоги і відтепер програмою можуть скористатися також фізичні особи-підприємства. Крім того, збільшено строки звернення за фінансовою підтримкою до 90 днів з моменту зупинення (скорочення) діяльності та звільнено роботодавців від оподаткування ПДФО та військового збору.

За інформацією Державного центру зайнятості, ТОП-5 сфер-учасників програми - це торгівля, пасажирські перевезення, громадське харчування (ресторани, кафе), готельне господарство та промислове виробництво.

Найбільша кількість звернень надійшла від представників малого та середнього бізнесу Сумської, Харківської, Івано-Франківської, Чернігівської та Запорізької областей. 

Довідково:

Допомога по частковому безробіттю виплачується роботодавцям із числа суб’єктів малого та середнього підприємництва, які зупинили чи скоротили свою діяльність у зв’язку з карантином. 

Для отримання допомоги роботодавцю необхідно звернутися до центру зайнятості за місцем сплати ЄВ. Детально про порядок і умови отримання допомоги по частковому безробіттю можна ознайомитися за посиланням.

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Джерело: Міністерство економіки України

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Трудові відносини»