• Посилання скопійовано

Іноземним IT–спеціалістам спростять процедуру надання дозволу на імміграцію

Уряд схвалив законопроєкт «Про внесення змін до Закону України "Про імміграцію"»

Іноземним IT–спеціалістам спростять процедуру надання дозволу на імміграцію

Про це голова Національної поліції України повідомив сьогодні, 12 січня, під час прямого ефіру на телеканалі «Рада».

За словами голови Нацполіції Ігоря Клименка, лізингова програма є базовою та однією з найбільш вдалих у питанні соціального забезпечення працівників поліції та їхніх сімей.

«Тисячу квартир ми придбали у 2020 році. Це стимул, мотивація утримання на службі кожного працівника поліції. Для прикладу, місто Київ: 80 відсотків працівників поліції – це ті люди, які приїхали з інших регіонів або з Київської області. Вони знімають гуртожитки, квартири. І ми тут говоримо про можливість кожної молодої людини, а середній вік у Нацполіції становить 35 років, забезпечити свої базові потреби. З 12-13 тисяч зарплати на житло не вистачає коштів», – зазначив Ігор Клименко.

І попри те, що у 2021 році лізингова програма не працювала, у Нацполіції очікують на її продовження цього року.

«Ми чекаємо, що в березні-квітні цього року продовжить функціонування лізингова програма, й фінансова лізингова установа отримає від Кабінету Міністрів України відповідні кошти для придбання квартир. Національна поліція готова отримати функціонально ці квартири через лізингову установу», – повідомив голова Нацполіції.

Водночас Ігор Клименко додав, що тільки у 2022 році Національна поліція виділила більше 130 мільйонів гривень на обслуговування лізингових платежів 2020 року. Також ще 50 мільйонів гривень вже виділено у бюджеті на обслуговування майбутніх лізингових платежів 2022 року.

***

Джерело: Головний сервісний центр МВС України

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Трудові відносини»