• Посилання скопійовано

Як працюватимемо та відпочиватимемо у травні?

На травневі свята українці мали б мати подовжені вихідні (з 30 квітня по 2 травня та з 7 по 9 травня). Але через війну працівники працюватимуть в понеділки 2 та 9 травня з оплатою праці як у звичайний (несвятковий) робочий день

Як працюватимемо та відпочиватимемо у травні?

Нагадаємо, що відповідно до статті 73 КЗпП встановлено, зокрема, такі святкові і неробочі дні:

  • 1 травня (субота) – День праці;
  • 9 травня (неділя) – День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні (День перемоги).

 

За старими правилами

За статтею 67 КЗпП, якщо святковий або неробочий день співпадає з суботою або неділею, вихідний день переноситься на наступний після святкового або неробочого. Тобто вихідними днями мали б бути понеділки 2 травня (перенесення вихідного з 01.05.2022 р.) та 9 травня (святковий день).

У такому разі загалом буде: календарних днів – 31; робочих днів – 20; вихідних та святкових днів – 11.

Порядок розрахунку норми тривалості робочого часу на підприємстві у 2022 році можна переглянути тут >>>

 

З 24 березня діють нові правила

Закон № 2136 ці правила змінив на час війни.

У період дії воєнного стану не застосовуються норми статті 53 (тривалість роботи напередодні святкових, неробочих і вихідних днів), частини першої статті 65, частин третьої - п’ятої статті 67 та статей 71-73 (святкові і неробочі дні).

На практиці це означає, що офіційних святкових та неробочих днів в Україні немає. При цьому графік роботи та час відпочинку встановлює роботодавець.

Тому, чи дотримуватися старих правил і не працювати в понеділок, або, якщо є необхідність, вивести людей у ​​понеділок на роботу – кожен керівник підприємства чи фізособа-роботодавець вирішують у 2022 році самостійно.

Зверніть увагу: максимальна тривалість робочого тижня під час війни збільшена і становить вже не 40, а 60 годин (ч.1 ст. 6 Закону № 2136). Тому скасовані свята можуть увійти в норму робочого часу і оплачуватися в одинарному розмірі, якщо роботодавець не вирішить, що такий день буде вихідним (і не оплачуваним).

Водночас Держпраці наголосила, що  2 травня та 9 травня є звичайними робочими днями, робота в які оплачується у звичайному порядку.

Відповідно й банки будуть працювати в звичайному режимі 2 та 9 травня. Про це читайте тут.

Відміна свят та вихідних у травні впливає й на нарахування відпускних. Як тепер порахувати стаж, який дає право на щорічну відпустку? Як рахувати середню зарплату? І що робити з тривалістю відпустки? Про це ми розповідали тут.

***

Читайте також: День перемоги пропонують святкувати 8 травня, а 9 травня – день Європи: законопроєкт 

***

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Трудові відносини»