• Посилання скопійовано

Мінекономіки доручено відкрити рахунок в НБУ для відшкодування роботодавцям втрачених через війну коштів

Мінекономіки доручено відкрити у Нацбанку рахунок “Фонд відшкодування працівникам та роботодавцям пов’язаних із трудовими відносинами грошових сум, втрачених внаслідок збройної агресії проти України”

Мінекономіки доручено відкрити рахунок в НБУ для відшкодування роботодавцям втрачених через війну коштів

Законом №2136-IX, серед іншого, передбачається розробка порядку визначення і відшкодування працівникам та роботодавцям пов’язаних із трудовими відносинами грошових сум, втрачених внаслідок збройної агресії проти України.

Для акумуляції коштів, спрямованих на відшкодування працівникам та роботодавцям пов’язаних із трудовими відносинами грошових сум, втрачених внаслідок збройної агресії, необхідно відкрити в Нацбанку відповідний банківський рахунок.

З огляду на це, розроблено проєкт розпорядження КМУ «Деякі питання відкриття рахунку для відшкодування працівникам та роботодавцям пов’язаних із трудовими відносинами грошових сум, втрачених внаслідок збройної агресії проти України». Його текст оприлюднило СПО профспілок.

Ним доручається Мінекономіки відкрити у Національному банку рахунок “Фонд відшкодування працівникам та роботодавцям пов’язаних із трудовими відносинами грошових сум, втрачених внаслідок збройної агресії проти України”, на який зараховуються:

  • кошти внесків від держави-агресора,
  • кошти внесків від фізичних та юридичних осіб приватного права та/або публічного права,
  • кошти з/від відповідних фондів на відновлення України, в том числі, міжнародних, міжнародної технічної та/або поворотної чи безповоротної фінансової допомоги.

Видатки з рахунку здійснюватимуться відповідно до постанови, якою затверджується порядок визначення і відшкодування працівникам та роботодавцям пов’язаних із трудовими відносинами грошових сум, втрачених внаслідок збройної агресії проти України.

 

 

 

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Трудові відносини»