• Посилання скопійовано

Призупинення дії трудового договору має бути обґрунтованим, – Держпраці

За позицією Держпраці, головною умовою для призупинення дії трудового договору є абсолютна неможливість надання роботодавцем і виконання працівником відповідної роботи

Призупинення дії трудового договору має бути обґрунтованим, – Держпраці

Посадовці управління інспекційної діяльності у Запорізькій області продовжують відвідувати промислові підприємства, інформуючи про зміни, внесені до трудового законодавства на час дії воєнного стану в Україні. Актуальними питаннями зазвичай є нарахування та виплата заробітної плати, надання відпусток без збереження заробітної плати, розірвання трудового договору за ініціативою роботодавця, призупинення дії трудового договору. Відповідаючи на запитання на одному з підприємств, інспектори праці нагадали:

  • головною умовою для призупинення дії трудового договору є абсолютна неможливість надання роботодавцем і виконання працівником відповідної роботи;
  • не варто використовувати призупинення дії трудового договору виключно як спосіб не платити працівникові заробітну плату, оскільки таке призупинення має бути обґрунтованим.

Крім того, фахівці звернули увагу на недопущення мобінгу, дискримінації працівників із ВІЛ/СНІД і забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків у трудових відносинах.

***

Читайте також:

Джерело: Державна служба з питань праці

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Трудові відносини»