• Посилання скопійовано

З 10 серпня діють змінені критерії визначення критично важливих підприємств для бронювання працівників

Мінекономіки внесло зміни до Критеріїв визначення підприємств, установ і організацій, які мають важливе значення для галузей національної економіки. Ці зміни почали діяти з 10 серпня

З 10 серпня діють змінені критерії визначення критично важливих підприємств для бронювання працівників

Мінекономіки наказом від 14.06.2023 р. №5496 внесло зміни до Критеріїв визначення підприємств, установ і організацій, які мають важливе значення для галузей національної економіки. Про них ми раніше розповідали тут.

Нагадаємо, що загалом їх вісім, і підприємства, установи, організації визначаються такими, що мають важливе значення для галузей національної економіки, якщо вони відповідають хоча б одному з таких критеріїв.

Наказом №5496 додано новий, дев'ятий критерій: здійснення протимінної діяльності (надання послуг та/або виконання робіт з гуманітарного розмінування території України)

Крім того, два критерії викладено у новій редакції:

- середня заробітна плата працівників підприємства, установи, організації, що здійснює діяльність у сфері, формування та/або реалізацію політики якої забезпечує Мінекономіки, має становити:

  • не нижче середньої заробітної плати по країні, помноженої на коефіцієнт 1,5 - для підприємств, установ, організацій, які мають середню кількість застрахованих осіб - працівників не менше 50 осіб;
  • не нижче середньої заробітної плати по країні, помноженої на коефіцієнт 3 - для підприємств, установ, організацій незалежно від кількості застрахованих осіб - працівників;

- провадження діяльності на території трьох і більше областей України, у сфері формування та/або реалізацію політики якої забезпечує Мінекономіки, що підтверджується документами на право власності або оренду нерухомого майна, а також витягом з інформаційної системи органів ДПС щодо статусу розрахунків платника з бюджетом та цільовими фондами за місцезнаходженням філії, представництва, іншого відокремленого підрозділу.

Цей наказ набере чинності з дня його офіційного опублікування. 10 серпня Наказ опубліковано в "Офіційному віснику". Тож з цієї дати зміни почали діяти.

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Трудові відносини»