• Посилання скопійовано

Організація суспільно корисних робіт: затверджено примірну форму договору

Мінекономіки наказом від 07.12.2023 № 18816 затвердило Примірну форму договору про організацію суспільно корисних робіт та їх фінансування

Організація суспільно корисних робіт: затверджено примірну форму договору

Згідно з чинною редакцією п. 10 Порядку №753 фінансування суспільно корисних робіт, що виконуються зареєстрованими безробітними та незайнятими ВПО працездатного віку з числа застрахованих осіб, які не мають статусу зареєстрованого безробітного, здійснюється за кошти Фонду безробіття в межах коштів, передбачених у бюджеті Фонду на відповідні потреби, а також коштів місцевих бюджетів, підприємств, установ, організацій, інших джерел, не заборонених законодавством. Фінансування може здійснюватися за кошти Фонду в повному обсязі, а в разі коли замовник суспільно корисних робіт заявив про інші джерела фінансування таких робіт — на умовах співфінансування за кошти Фонду та інших джерел фінансування.

Організація робіт, для фінансування яких використовуються кошти Фонду, здійснюється на підставі договору про організацію суспільно корисних робіт та їх фінансування, що укладається між регіональним центром зайнятості та замовником робіт.

З огляду на це Мінекономіки наказом від 07.12.2023 №18816 затвердило Примірну форму договору про організацію суспільно корисних робіт та їх фінансування. Переглянути її можна за посиланням.

Нагадаємо також, що нещодавно Уряд оновив Порядок залучення осіб до суспільно корисних робіт під час війни. Встановлено, що виплата основної та додаткової заробітної плати за виконання таких робіт не може перевищувати півтора розміру мінімальної заробітної плати, встановленої на дату її нарахування. Ці зміни діють з 31 жовтня.

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Трудові відносини»