• Посилання скопійовано

Які види обліку робочого часу застосовують під час дії ВС?

Фахівці Держпраці нагадали, які види обліку робочого часу застосовують під час дії воєнного стану. Докладніше про це - далі

Які види обліку робочого часу застосовують під час дії ВС?

Південно-Східне міжрегіональне управління Державної служби з питань праці нагадує, що нині в Україні існує три види обліку робочого часу.

Щоденний застосовується, якщо працівник має однакову тривалість добової роботи. Щотижневий використовується, коли тривалість щоденної роботи може бути неоднаковою, проте за тиждень працівник реалізує встановлену норму робочого часу – 24, 36 годин тощо, але не більше 40 годин.

Підсумований облік допускається на підприємствах, що працюють безперервно, а також у разі виконання окремих видів робіт, де за умовами виробництва не може додержуватися встановлена для певної категорії працівників стабільна щоденна або щотижнева тривалість робочого часу.

Про це нагадали посадовці управління інспекційної діяльності у Запорізькій області під час семінару у транспортній компанії, який провели в межах інформаційної кампанії «Трудовий договір: твій пасок безпеки у світі праці». Крім цього, інспектори звернули увагу на недопущення мобінгу та дискримінації працівників із ВІЛ/СНІД, забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків у трудових відносинах і необхідність психосоціальної підтримки на робочих місцях.

Джерело: Державна служба з питань праці

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Трудові відносини»