• Посилання скопійовано

Проведення повторних інструктажів з питань охорони праці: розʼяснення від Держпраці

Повторний інструктаж проводиться у терміни, визначені нормативно-правовими актами з охорони праці, які діють у галузі, або роботодавцем із урахуванням конкретних умов праці

Проведення повторних інструктажів з питань охорони праці: розʼяснення від Держпраці

Управління інспекційної діяльності у Запорізькій області Південно-Східного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці розповідає, що інструктажі з охорони праці є одним з найбільш ефективних видів навчання з питань безпечного виконання робіт. За характером, видом робіт і часом проведення вони бувають вступні, первинні, повторні, позапланові, цільові. Під час технічної консультації посадовці відділу з питань безпеки праці центрального регіону управління інспекційної діяльності у Запорізькій області нагадали, що повторний інструктаж проводиться на робочому місці індивідуально з окремим працівником або групою працівників, які виконують однотипні роботи, за обсягом і змістом переліку питань первинного інструктажу. Повторний інструктаж проводиться в терміни, визначені нормативно-правовими актами з охорони праці, які діють у галузі, або роботодавцем із урахуванням конкретних умов праці:

  • на роботах із підвищеною небезпекою – не рідше ніж раз на 3 місяці;
  • для решти робіт – не рідше ніж раз на 6 місяців.

Повторний інструктаж проводить безпосередній керівник робіт (начальник структурного підрозділу, майстер) або фізична особа, яка використовує найману працю. Той, хто проводив інструктаж, завершує його перевіркою знань у вигляді усного опитування або за допомогою технічних засобів, а також перевіркою набутих навичок безпечних методів праці. У разі незадовільних результатів перевірки протягом 10 днів додатково проводяться інструктаж і повторна перевірка знань.

Джерело: Державна служба з питань праці

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Трудові відносини»