• Посилання скопійовано

Як обчислювати стаж для щорічної додаткової відпустки за роботу у шкідливих умовах у разі простою?

Під час простою дія трудового договору з працівниками продовжується, проте вони не виконують свої посадові обов’язки. Тож працівник не має права на щорічну додаткову відпустку за період простою

Як обчислювати стаж для щорічної додаткової відпустки за роботу у шкідливих умовах у разі простою?

Чи зараховується період простою до стажу для надання щорічної додаткової відпустки за роботу у шкідливих умовах?

Південно-Східне міжрегіональне управління Державної служби з питань праці відповідає: ні. Під час простою дія трудового договору з працівниками продовжується, проте вони не виконують свої посадові обов’язки. Періоди роботи, що дають право на щорічні додаткові відпустки, визначено частиною першою статті 9 Закону України «Про відпустки» (час фактичної роботи зі шкідливими, важкими умовами або з особливим характером праці, час щорічних основної та додаткової відпусток та час роботи вагітних жінок, переведених на підставі медичного висновку на легшу роботу).

Таким чином, працівник не має права на щорічну додаткову відпустку за період простою.

***

Читайте також

Джерело: Державна служба з питань праці

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Трудові відносини»