• Посилання скопійовано

Вимоги безпеки під час роботи на заточувальних верстатах

Працювати на такому верстаті може особа, яка пройшла спеціальне навчання з безпечної роботи на верстаті, вступний інструктаж з охорони праці, інструктажі на робочому місці (первинний, повторний) та інструктаж із пожежної безпеки

Вимоги безпеки під час роботи на заточувальних верстатах

Заточувальні верстати застосовуються як на великих виробництвах, так і в маленьких майстернях, бувають промисловими й побутовими. Під час технічної консультації на одному з підприємств посадовці відділу з питань безпеки праці центрального регіону управління інспекційної діяльності у Запорізькій області нагадали, що до роботи на заточувальному верстаті не допускають тих, кому не виповнилося 18 років. Працювати на такому верстаті може особа, яка пройшла спеціальне навчання з безпечної роботи на верстаті, вступний інструктаж з охорони праці, інструктажі на робочому місці (первинний, повторний) та інструктаж із пожежної безпеки.

Також інспектори звернули увагу на те, що зону оброблення та абразивні круги заточувальних верстатів необхідно відгороджувати захисним екраном з облаштуванням оглядових вікон, у яких дозволяється використовувати органічне скло. Під час абразивного оброблення заготовок використовувані мастильно-охолоджувальні рідини не повинні знижувати механічну міцність круга. Чистити приймачі пилу заточувальних верстатів та видаляти з них випадкові дрібні деталі можна тільки після повної зупинки круга. Не дозволяється заточувати інструмент і обробляти деталі з чорних металів на верстатах, призначених для оброблення виробів із магнієвих сплавів.

Джерело: Державна служба з питань праці

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Трудові відносини»