• Посилання скопійовано

Правила будівництва на підприємстві: розʼяснення від Держпраці

У разі виконання робіт мобільними будівельними підрозділами в польових умовах для тимчасового проживання робітників необхідно влаштовувати вахтові містечка, які слід передбачати під час розробки проєктів організації будівництва

Правила будівництва на підприємстві: розʼяснення від Держпраці

Без проєктно-технологічної документації проводити будівельно-монтажні роботи забороняється. Про це під час технічної консультації на одному з підприємств нагадали посадовці відділу з питань безпеки праці центрального регіону управління інспекційної діяльності у Запорізькій області. Вони звернули увагу, що в разі виконання робіт мобільними будівельними підрозділами в польових умовах для тимчасового проживання робітників необхідно влаштовувати вахтові містечка, які слід передбачати під час розробки проєктів організації будівництва. Робочі місця й проходи до них, розташовані на висоті понад 1,3 м і на відстані менш ніж 2 м від межі перепаду по висоті, мають бути огороджені захисними огорожами, конструкції яких визначаються у проєктах виконання робіт. Якщо неможливо встановити огорожу, у випадках, визначених у ПВР для певних видів робіт (наприклад верхолазні, монтаж конструкцій, обладнання, опалубки, мурування стін тощо) їх необхідно виконувати із застосуванням запобіжних поясів, страхувальних канатів.

Для зміни на період будівництва наявної схеми дорожнього руху на під’їзних шляхах до будівельного майданчика або для вжиття спеціальних заходів із забезпечення безпеки руху у складі проєкту організації будівництва розробляється схема дорожнього руху, яка узгоджується з органами Міністерства внутрішніх справ України, місцевими органами влади та організацією, що обслуговує ці шляхи. На стадії розроблення проєкту необхідно взяти до уваги наявні або додаткові погодження, необхідні для дотримання під час будівництва вимог техногенної та пожежної безпеки, безпеки дорожнього руху та безпечних умов праці. Проєкт організації будівництва має бути погоджений з органами Державної служби з питань праці України.

Джерело: Державна служба з питань праці

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Трудові відносини»