• Посилання скопійовано

Коли слід складати наряд-допуск на виконання будівельних робіт підвищеної небезпеки?

Перед початком робіт у місцях, де діють або можуть виникати небезпечні виробничі фактори, не пов’язані з характером роботи, відповідальний виконавець робіт повинен видати наряд-допуск на виконання робіт підвищеної небезпеки, згідно зі встановленою формою

Коли слід складати наряд-допуск на виконання будівельних робіт підвищеної небезпеки?

Технічну консультацію на робочих місцях будівельної організації у Запоріжжі провели посадовці відділу з питань безпеки праці центрального регіону управління інспекційної діяльності у Запорізькій області. Вони нагадали, що перед початком робіт у місцях, де діють або можуть виникати небезпечні виробничі фактори, не пов’язані з характером роботи, відповідальний виконавець робіт повинен видати наряд-допуск на виконання робіт підвищеної небезпеки, згідно зі встановленою формою. Перелік таких робіт має бути розроблений у будівельній організації з урахуванням місцевих умов і особливостей будівництва. Наряд-допуск затверджується особою, яка уповноважена роботодавцем, і видається керівнику робіт (виконробу, майстру). Під час робіт на території діючого підприємства його посадова особа повинна підписати наряд-допуск.

Перед початком робіт за нарядом-допуском керівник роботи зобов’язаний ознайомити працівників із заходами з безпечного виконання робіт і провести цільовий інструктаж. Під час робіт в охоронних зонах споруд або комунікацій наряд-допуск може бути виданий за наявності письмового дозволу організації-власника споруди або комунікації. Наряд-допуск видається на строк, необхідний для виконання запланованого обсягу робіт. У разі виникнення у процесі робіт небезпечних або шкідливих виробничих факторів, не передбачених нарядом-допуском, роботи необхідно припинити, наряд-допуск анулювати й поновити роботи тільки після видачі нового наряду-допуску. Особа, яка видала наряд-допуск, зобов’язана здійснювати контроль за виконанням передбачених у ньому заходів із забезпечення безпеки виконання робіт.

Джерело: Державна служба з питань праці

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Трудові відносини»

Подарунки та знижки з нагоди свята

Приєднуюсь