• Посилання скопійовано

При звільненні працівник має 3 місяці для звернення до суду про стягнення середнього заробітку

Лист ВССУ з розгляду цивільних і кримінальних справ від 02.03.2012 р. №282/0/4-12 «Щодо визначення строку для звернення працівника до суду з позовом про стягнення середнього заробітку за час затримки розрахунку при звільненні»

Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ повідомляє, що Рішенням Конституційного Суду від 22.02.2012 р. №4-рп/2012 дано офіційне тлумачення положень ст. 233 КЗпП у взаємозв’язку з положеннями ст. 117, 237(1) цього Кодексу.

Конституційний Суд визначив, що в аспекті конституційного звернення положення ч. 1 ст. 233 КЗпП у взаємозв’язку з положеннями статей 116, 117, 237(1) цього Кодексу слід розуміти так, що для звернення працівника до суду з заявою про вирішення трудового спору щодо стягнення середнього заробітку за весь час затримки по день фактичного розрахунку при звільненні та про відшкодування завданої при цьому моральної шкоди встановлено тримісячний строк, перебіг якого розпочинається з дня, коли звільнений працівник дізнався чи мав дізнатися про те, що власник або уповноважений ним орган, з вини якого сталася затримка виплати всіх належних при звільненні сум, фактично з ним розрахувався.

 

Автор: Хоміцка Маріанна

Рубрика: Праця та соціальний захист/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»