• Посилання скопійовано

Форми та Порядок подання запитів від Держпраці

Наказ Мінсоцполітики від 13.08.2012 р. №499 «Про затвердження форм запитів на отримання публічної інформації та Порядку складення та подання запитів на отримання публічної інформації, розпорядником якої є Державна інспекція України з питань праці»

Наказом від 13.08.2012 р. №499 Мінсоцполітики затвердило:
1. Форми запитів на отримання публічної інформації (у письмовому вигляді, електронною поштою, за телефоном), розпорядником якої є Державна інспекція України з питань праці;
2. Порядок складення та подання запитів на отримання публічної інформації, розпорядником якої є Державна інспекція України з питань праці.
Відповідно до затвердженого Наказу, запит на інформацію подається фізичною або юридичною особою, об’єднанням громадян без статусу юрособи до Держпраці України в усній чи письмовій формі під час особистого приймання або шляхом надсилання поштою, електронною поштою, телефаксом або за телефоном.
Запит подається у довільній формі та повинен містити:
- прізвище, ім’я, по батькові (найменування) запитувача, поштову адресу, адресу електронної пошти або номер засобу зв’язку (якщо такий є);
- загальний опис інформації або вид, назву, реквізити чи зміст документа, щодо якого зроблено запит (якщо запитувачу це відомо);
- підпис і дату (за умови подання письмового запиту).
Під час подання запиту на інформацію запитувач зазначає зручну для нього форму отримання інформації.
На вимогу запитувача на першому аркуші копії запиту проставляються відбиток штампа Держпраці України, дата надходження та вхідний номер запиту. Така копія повертається запитувачу.
Відповідь на запит надається у спосіб, обраний запитувачем, протягом 5-ти робочих днів з дня його надходження. У разі якщо запит стосується надання великого обсягу інформації або потребує пошуку інформації серед значної кількості даних, то строк розгляду запиту може бути подовжено до 20 робочих днів.
Нагадаємо, що раніше наказом Мінфіну від 07.08.2012 р. №893 було затверджено Порядок складання та подання запитів на отримання публічної інформації, розпорядником якої є Держмитслужба України (http://news.dtkt.ua/ua/state/zed/20861).

Автор: Царук Светлана

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»