• Посилання скопійовано

Як потрапити на прийом у Держінспекцію з питань праці

Наказ Мінсоцполітики від 13.08.2012 р. №500 «Про затвердження Порядку організації та проведення особистого прийому громадян у Державній інспекції України з питань праці»

Мінсоцполітики наказом від 13.08.2012 р. №500 затвердив Порядок організації та проведення особистого прийому громадян у Державній інспекції України з питань праці.
Так, особистий прийом громадян проводиться за попереднім записом. Записатися можна за адресою: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, буд. 51-Б, 4 поверх, кімната 5, а також за телефоном 288-10-00 кожного робочого дня з 9.30 до 17.30*, (перерва на обід з 13.00 до 14.00), крім вихідних та святкових днів.
Вхід громадян до Держпраці не потребує оформлення перепустки та пред'явлення документів, що посвідчують особу.
Інформацію щодо порядку та графіка особистого прийому громадян керівниками Держпраці дивіться також на веб-сторінці Держпраці офіційного веб-сайта Мінсоцполітики >>>.
Під час попереднього запису на прийом з'ясовуються:
1) прізвище, ім'я, по батькові;
2) місце проживання громадянина;
3) зміст порушеного питання;
4) до яких посадових осіб чи органів державної влади він звертався і яке було прийнято рішення. Далі визначається посадова особа чи орган держвлади, до компетенції яких належить вирішення питання, вивчаються документи, інші матеріали, що подаються громадянином для обґрунтування своєї заяви, скарги або пропозиції.
Нагадуємо, що до загальних повноважень Держпраці входить здійснення держнагляду та контролю за додержанням роботодавцями законодавства про:
? працю з питань трудових відносин, робочого часу та часу відпочинку, нормування праці, оплати праці, надання гарантій і компенсацій, пільг для працівників, які поєднують роботу з навчанням, дотримання трудової дисципліни, умов праці жінок, молоді, інвалідів, проведення обов'язкових медичних оглядів працівників певних категорій, дотримання режимів праці;
? зайнятість населення з питань дотримання прав громадян при прийняття на роботу та працівників при звільненні з роботи;
? використання праці іноземців та осіб без громадянства;
? дотримання прав і гарантій щодо працевлаштування осіб, які потребують соціального захисту і не здатні на рівних умовах конкурувати на ринку праці;
? загальнообов'язкове державне соцстрахування в частині призначення, нарахування та виплати допомоги, компенсацій, надання соціальних послуг та інших видів матеріального забезпечення з метою дотримання прав і гарантій застрахованих осіб тощо.
------
* Згідно з інформацією, розміщеною на веб-сторінці Держпраці офіційного веб-сайта Мінсоцполітики >>>
записатися на прийом можна тільки до 17.00.
------

Автор: Царук Светлана

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»