• Посилання скопійовано

Мінсоцполітики про порядок обчислення середньої зарплати для розрахунку декретних

Мінсоцполітики роз'яснило, як розраховувати допомогу по вагітності та пологах, якщо працівниця частину місяця у розрахунковому періоді не працювала з поважних причин

Мінсоцполітики про порядок обчислення середньої зарплати для розрахунку декретних

Мінсоцполітики у листі від 06.02.2015 р. №64/18/99-15 нагадує, що для розрахунку допомоги по вагітності та пологах середньоденна зарплата обчислюється шляхом ділення нарахованої за розрахунковий період зарплати, з якої сплачувалися страхові внески, на кількість календарних днів за розрахунковий період (без урахування календарних днів, не відпрацьованих з поважних причин - тимчасова непрацездатність, відпустка у зв’язку з вагітністю та пологами, відпустка по догляду за дитиною до досягнення нею 3-річного віку та 6-річного віку за медичним висновком).

У разі коли застрахована особа частину місяця в розрахунковому періоді не працювала із зазначених вище поважних причин, для обчислення середньої зарплати лише заохочувальні та компенсаційні виплати, що мають разовий характер, та виплати, що не передбачені актами законодавства або що проводяться понад встановлені зазначеними актами норми, у такому місяці враховуються пропорційно відпрацьованому часу.

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»