• Посилання скопійовано

Демобілізованого працівника, який без причин не став до роботи, можуть звільнити

Мінсоцполітики нагадало, що до працівників, які без поважних причин вчасно не стали до роботи, можуть застосовуватися дисциплінарні стягнення

Демобілізованого працівника, який без причин не став до роботи, можуть звільнити

Мінсоцполітики у листі від 16.07.2015 р. №302/06/186-15 наголосило, що працівники, звільнені з військової служби в запас (демобілізовані), які не продовжують військову службу у зв’язку з прийняттям на військову службу за контрактом, з урахуванням часу перевезення до місць проживання (перебування) мають стати до роботи.

До працівників, які без поважних причин вчасно не стали до роботи, можуть застосовуватися дисциплінарні стягнення.

Мінсоцполітики нагадує, що звільнення за прогул без поважних причин - це дисциплінарне стягнення. Застосовуючи його, слід додержуватися встановлених законодавством про працю вимог щодо порядку застосування дисциплінарних стягнень. Зокрема, власник або уповноважений ним орган до застосування дисциплінарного стягнення повинен зажадати від порушника трудової дисципліни письмових пояснень.

У табелі обліку використання робочого часу відсутність на роботі з поважних причин доцільно відмічати умовним позначенням "І" - інші причини неявок, а відсутність на роботі без поважних причин - умовним позначенням "ПР" - прогул.

Застосування роботодавцем дисциплінарних стягнень до працівників є його правом.

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»