• Посилання скопійовано

Пенсії держслужбовцям будуть обчислювати за новим порядком

Перерахунок раніше призначених пенсій здійснюватиметься у разі підвищення розміру зарплати працюючого держслужбовця за рішенням Уряду або у зв’язку із зміною мінімальної зарплати

Пенсії держслужбовцям будуть обчислювати за новим порядком

«Згідно з документом, з 1 січня 2014 року під час призначення пенсії посадовий оклад, надбавка за ранг або кваліфікаційні класи, класний чин або спеціальні звання та вислугу років враховуватимуться в розмірах, установлених на день призначення пенсії за останньою займаною посадою», - зазначив Директор департаменту пенсійного забезпечення та соціального захисту інвалідів Микола Шамбір.

Розміри інших виплат, що включаються в заробіток для призначення пенсії, в залежності від дати звернення за пенсією, визначатимуться за бажанням пенсіонера за останні 24 або будь-які 60 календарних місяців роботи на посадах, які дають право на даний вид пенсії.

«Перерахунок раніше призначених пенсій здійснюватиметься у разі підвищення розміру зарплати працюючого державного службовця за рішенням Уряду або у зв’язку із зміною мінімальної зарплати», - зауважив Микола Шабмір.

Крім того, Микола Шамбір відзначив, що Мінсоцполітики комплексно підходить до питання модернізації пенсійної системи. З цією метою при відомстві за ініціативи Міністра соціальної політики України Наталії Королевської було створено робочу групу, яка займається найбільш актуальними питаннями. Зокрема, запровадженням другого рівня накопичувальної пенсійної системи, осучасненням пенсій, а також питанням пенсійного віку.

Нагадаємо, за рішенням Генеральної Асамблеї ООН щорічно 23 червня світова спільнота відзначає День державних служб. В Україні День державного службовця відзначають, починаючи з 2003 року, згідно з відповідним Указом Президента України.

Довідка

Новий порядок набуде чинності з 1 січня 2014 року, разом з набуттям чинності нового закону України «Про державну службу», який було прийнято Верховною Радою 17 листопада 2011 року.

Джерело: Міністерство соціальної політики

Рубрика: Праця та соціальний захист/Пенсії

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Пенсії»