• Посилання скопійовано

Коли запрацює електронний реєстр листків непрацездатності

Найближчим часом представники Фонд соціального страхування України з представниками Міністерство охорони здоров'я України та Міністерство соціальної політики України розпочнуть роботу над створенням сервісу для електронного реєстру листків непрацездатності

Коли запрацює електронний реєстр листків непрацездатності

Про це йдеться на сторінці Facebook урядово-громадського проекту "Разом проти корупції".

"Понад 7 млн паперових лікарняних видають в Україні щороку. Примітно, що 20% з них – видані з порушеннями або сфальсифіковані, адже чимало пацієнтів для довідки симулюють різні хвороби. Це означає, що як держава, так і бізнес часто втрачають кошти, доплачуючи своїм працівникам" - зазначено у повідомленні.

Найближчим часом представники Фонд соціального страхування України з представниками Міністерство охорони здоров'я України та Міністерство соціальної політики України та наші експерти розпочнуть роботу над створенням сервісу для електронного реєстру листків непрацездатності. Станом на сьогодні в Україні діє понад 8 тис. лікарень, які видають лікарняні, при цьому лише половина з них мають комп’ютери для запровадження електронного обігу документів.

Система працюватиме таким чином, що для функціонування майбутнього е-обігу лікарняних потрібен хоча б один комп'ютер у лікарні, який під'єднаний до мережі Інтернет. Лікар матиме доступ лише до своїх записів, в той час як головний лікар – до всіх записів, зроблених у медустанові, а вже контрольна організація та МОЗ – до всієї бази даних.

Запровадити електронні лікарняні можна буде вже за рік.

"А сьогодні органи влади мають лише розподілили обов’язки та відповідальність, оскільки попередні неуспішні спроби запровадити електронні лікарняні були пов’язані з тим, що Фонд розробив необхідне програмне забезпечення, а МОЗ не закупив комп’ютери у лікарні. Отож, очікуємо на більш злагоджені дії цього разу!" - зазначено у повідомленні.

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»