• Посилання скопійовано

Коли ДПС може не погодити довідку-розрахунок на виплату зарплати?

Податківці можуть відмовити у погодженні у разі: невідповідності довідки-розрахунку формі, недостовірності викладеної у ній інформації; подання довідки-розрахунку до ДПС не за місцем обліку платника ЄСВ

Коли ДПС може не погодити  довідку-розрахунок на виплату зарплати?

Шановні платники! Головне управління ДПС у Донецькій області інформує, що п. 4 Порядку прийняття надавачами платіжних послуг на виконання платіжних інструкцій на виплату заробітної плати, затвердженого наказом Мінфіну від 16.09.2022  №291 зі змінами та доповненнями (далі – Порядок), визначено, зокрема, що довідка-розрахунок на виплату заробітної плати складається платником єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (далі – єдиний внесок) за формою згідно з додатком 1 до Порядку. 

Контролюючі органи невідкладно погоджують довідку-розрахунок в електронній або паперовій формі, надану платником єдиного внеску. 

Але можуть відмовити у погодженні за таких умов: 

  • невідповідність довідки-розрахунку формі, визначеній у додатку 1 до Порядку; 
  • недостовірність викладеної у довідці-розрахунку інформації; 
  • подання довідки-розрахунку до контролюючого органу не за місцем взяття на облік платника єдиного внеску. 

Довідку-розрахунок в електронній формі платник єдиного внеску надає до обслуговуючого надавача платіжних послуг із дотриманням законів України про електронні документи та електронний документообіг і про електронні довірчі послуги. 

Нагадаємо, вхід до Електронного кабінету здійснюється за адресою: http://cabinet.tax.gov.ua, а також через вебпортал ДПС. 

За допомогою меню «Введення звітності» приватної частини Електронного кабінету платник єдиного внеску може надіслати довідку-розрахунок в електронній формі:

  • для юридичних осіб - форма J1330001;
  • для фізичних осіб - форма F1330001

Після надходження електронного документа здійснюється його автоматизована перевірка. 

У першій квитанції електронного документа повідомляється про результати такої перевірки. У разі негативних результатів автоматизованої перевірки у першій квитанції повідомляється про неприймання електронного документа із зазначенням причин, у такому випадку друга квитанція не формується.

Друга квитанція є підтвердженням про приймання (реєстрацію) або повідомленням про неприймання в контролюючому органі електронного документа. У другій квитанції зазначаються реквізити прийнятого (зареєстрованого) або неприйнятого (із зазначенням причини) електронного документа, результати обробки в контролюючому органі (дата та час приймання (реєстрації) або неприймання, реєстраційний номер, дані про платника та підписувача (підписувачів) електронного документа та квитанції). 

Погоджену довідку-розрахунок в електронній формі (або відмову у погодженні) контролюючий орган надсилає платнику єдиного внеску в Електронний кабінет. 

***

Читайте також:

Джерело: ДПС у Донецькій області

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»