• Посилання скопійовано

Продавців і виробників іграшок перевірятимуть несподівано

На виробників, імпортерів і продавців дитячих іграшок цього року чекають несподівані перевірки. Про це на прес-конференції у медіа-холі УНН розповів заступник начальника управління ринкового нагляду Держспоживінспекції України М.Дмитрієв.

За його словами, планові перевірки мають розпочатися вже за місяць. Нині у Держспоживінспекції чекають ухвалення законопроекту, який дозволить проводити планові перевірки без попередження.

«На сьогодні не скасована норма Закону «Про засади здійснення державного контролю за господарською діяльністю», що передбачає проведення планових перевірок за певною процедурою. Тобто суб’єкт господарювання має бути повідомлений за 10 днів про те, що його перевірятимуть. Такої норми законодавства немає в жодній країні Європейських країн… Кабміном подано законопроект Верховної Ради, що передбачає скасування цієї норми. Вона стосується перевірок, які здійснюються щодо безпечності продукції. Я сподіваюсь, цей законопроект буде прийнятий протягом одного місяця», — зазначив М.Дмитрієв.

Він додав, що дитячі іграшки внесено до секторального плану Держспоживінспекції під №1. Це означає, що на них більш прискіпливо звертатимуть увагу весь рік. Відбиратимуть зразки спочатку в роздрібних мережах, потім, якщо знаходитимуть невідповідність, перевірятимуть весь ланцюг ? від виробника до розповсюджувача.

Нагадаємо, у 2012 р. на проведення експертиз бюджетом передбачено 24 млн грн. Минулого року цифра була меншою — 1 млн 700 тис. грн.

Тетяна ПОПОВА

 

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»