• Посилання скопійовано

Чи могли податківці проводити планові перевірки до оприлюднення Переліку: позиція ДРС

Держрегуляторна служба наголошує: органи держнагляду (контролю), включені до Переліку №1104, зможуть проводити планові перевірки тільки після опублікування Переліку. Відповідно перевірки, які мали відбутися з 01.01.2018 р. по день опублікування Переліку, не могли проводитися

Чи могли податківці проводити планові перевірки до оприлюднення Переліку: позиція ДРС

Нагадуємо, що сьогодні, 22 лютого, Кабмін оприлюднив затверджений постановою від 18.12.2017 р. №1104 Перелік органів державного нагляду (контролю), на які не поширюється дія Закону України «Про тимчасові особливості здійснення заходів державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності». До нього увійшли, зокрема, ДФСУ, Держпраці та ще 22 контролюючі органи. Переглянути весь перелік можна тут>>

Постанова набере чинності з дня її опублікування (на сьогодні не опублікована - від ред.).

Як зазначають у Держрегуляторній службі, з дня її опублікування контролюючі органи, зазначені у Переліку, отримають право проведення планових заходів державного нагляду (контролю), у порядку, встановленому Законом №1728, проведення планових заходів державного нагляду (контролю) буде розблоковано. Органи, зазначені  у Переліку, зможуть вільно виходити на проведення планових перевірок, що неминуче приведе до різкого збільшення їх кількості.

З цього ж дня обмеження, встановлені ст. 3 Закону №1728, на проведення позапланових заходів державного нагляду (контролю) на органи державного нагляду (контролю), зазначені у Переліку, не розповсюджуються.

За заявами громадян про порушення суб’єктами господарювання їх прав позапланові перевірки, органами державного нагляду (контролю), які досі проводилися виключно за письмовим погодженням з ДРС, можуть проводитись без такого погодження.

ДРСУ звертає увагу суб’єктів господарювання, що з 1 січня 2018 року та до дня опублікування Переліку в Україні діяла заборона на проведення планових заходів державного нагляду (контролю), яка розповсюджувалася на всі (без виключень!) планові заходи державного нагляду (контролю) всіх (без виключень!) органів державного нагляду (контролю).

 

УВАГА! Органи державного нагляду (контролю), включені до Переліку, набудуть право проведення планових заходів тільки після опублікування Переліку.

 

Відповідно, планові заходи державного нагляду (контролю), які мали відбутися протягом періоду з 01.01.2018 р. по день опублікування Переліку, проведені бути не могли. Перенесення строків планових заходів державного нагляду (контролю) чинне законодавство не передбачає, а тому зазначені заплановані заходи не можуть бути проведені в інший період 2018 року.

Нагадаємо, статтею 10 Закону №877 визначено права суб’єктів господарювання при здійсненні щодо них заходів державного нагляду (контролю). У разі порушення цих прав, а також у випадках вчинення посадовими особами органу державного нагляду (контролю) інших порушень законодавства, підприємці можуть за захистом своїх порушених прав звертатися з мотивованими зверненнями до ДРС.

Читайте також: Податківці мали та мають право приходити на планові перевірки - ДФС у м. Києві 

***

Плани-графіки планових перевірок на 2018 рік можна переглянути тут:

Джерело: Державна регуляторна служба України

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»