• Посилання скопійовано

З 1 січня перевірки Держпродспоживслужби повинні супроводжуватись відеофіксацією — маємо текст наказу!

«Дебет-Кредит» першим отримав текст наказу Держпродспоживслужби щодо впровадження процедури відеофіксації під час перевірок

З 1 січня перевірки Держпродспоживслужби повинні супроводжуватись відеофіксацією — маємо текст наказу!

З 1 січня 2018 року  на всій території України всі заходи державного контролю (нагляду) повинні супроводжуватися відеофіксацією. Це передбачено наказом Держпродспоживслужби від 20.12.2017 р. №1207 «Про впровадження процедури відеофіксації».

Про нього ми уже згадували ось тут, проте зараз маєте можливість ознайомитися безпосередньо з самим наказом, який редакція отримала від Держпродспоживслужби.

 

Зокрема, наказом доручено керівникам ГУ Держпродспоживслужби в областях та м. Києві:

1) У обсягах, необхідних для виконання перевірок, забезпечити головні управління засобами відеофіксації (у т.ч. засобами для зберігання  відеофіксації), що призначені для фіксування процесів планових та позапланових заходів державного нагляду (контролю).

2) Починаючи з 01.01.2018 року при здійсненні державного контролю (нагляду) у сфері госпдіяльності фіксувати процеси планових або позапланових перевірок засобами відеофіксації відповідно до Методрекомендацій фіксування процесів здійснення планових та/або позапланових заходів державного нагляду (контролю) засобами відеофіксації.

3) Визначити осіб, відповідальних за впровадження фіксування процесів планових та/або позапланових перевірок засобами відеофіксації, а також архівування та зберігання цієї інформації.

У Держпродспоживслужбі сподіваються, що впровадження процедури відеофіксації значно знизить корупційні ризики. «Якщо хтось із інспекторів під час перевірок буде «гратися» з законом – вмить стане «зіркою» Ютуба», - обіцяв Голова Держпродспоживслужби Володимир Лапа.

Кого перевірить Держпродспоживслужба у 2018 році? Плани перевірок дивіться тут>>

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»