• Посилання скопійовано

З 1 березня 2018 року Фонд соцстраху проводить тільки позапланові перевірки

З 1 березня 2018 року призупинено всі перевірки використання коштів Фонду страхувальниками, окрім позапланових, які здійснюються за погодженням виконавчої дирекції Фонду за результатами моніторингу заяв-розрахунків

З 1 березня 2018 року Фонд соцстраху проводить тільки позапланові перевірки

5 березня під головуванням директора виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України Євгена Баженкова відбулася селекторна нарада керівного складу виконавчої дирекції Фонду та начальників управлінь виконавчої дирекції Фонду в областях і місті Києві.

На нараді директор Є. Баженков, зокрема, повідомив, що з 1 березня 2018 року призупинено всі перевірки використання коштів Фонду страхувальниками, окрім позапланових, які здійснюються за погодженням виконавчої дирекції Фонду за результатами моніторингу заяв-розрахунків (за винятком випадків зняття страхувальників з обліку, перевірки за бажанням страхувальника, за рішеннями судових органів).

Крім того, Виконавча дирекція Фонду має на меті запровадити нові форми заяви-розрахунку, яку надає страхувальник для проведення фінансування матеріального забезпечення. Пропонується створити єдиний документ, яким визначатиметься порядок фінансування страхувальників для проведення виплат застрахованим особам за рахунок коштів Фонду. Про це докладніше читайте тут і тут.

Також надано доручення керівникам управлінь 11 областей, де ФСС з ТВП було впроваджено пілотний проект Єдиного реєстру листків непрацездатності, забезпечити проведення перевірки встановленого програмного продукту в закладах охорони здоров’я, робочих органах виконавчої дирекції Фонду та технічного стану баз даних. За результатами цієї роботи необхідно надати пропозиції щодо можливості обміну інформацією між закладами охорони здоров’я та Фондом, а також стосовно доцільності використання зазначеного Реєстру, достовірності внесених до нього даних та його подальшого впровадження. Про електронний реєстр лікарняних також читайте тут>>

Євген Баженков також акцентував, що з 1 січня 2018 року вступив в силу новий Порядок відшкодування витрат за надані соціальні послуги з лікування застрахованих осіб та членів їх сімей після перенесених захворювань і травм у реабілітаційних відділеннях санаторно-курортних закладів за рахунок коштів Фонду, відповідно до якого впроваджується адресне забезпечення медичною реабілітацією. Про це тут>>

***

Читайте також:

Адресна допомога, підвищення страхових виплат та електронний реєстр лікаряних - головні новації від ФСС.

Запровадження електронного реєстру унеможливить махінації з лікарняними листками.

Проекти порядків призначення страхових виплат від ФСС: версія №2  

Джерело: Фонд соціального страхування України

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»