• Посилання скопійовано

Коли Держпраці може прийти з позаплановими перевірками?

Держпраці навела перелік підстав для своїх позапланових перевірок

Коли Держпраці може прийти з позаплановими перевірками?

Держпраці у Чернівецькій області роз’яснює, що згідно зі ст. 6 Закону №877 підставами для здійснення проведення позапланових заходів державного нагляду (контролю) є:

  • подання суб’єктом господарювання письмової заяви до відповідного органу державного нагляду (контролю) про здійснення заходу державного нагляду (контролю) за його бажанням;
  • перевірка виконання суб’єктом господарювання приписів, розпоряджень або інших розпорядчих документів щодо усунення порушень вимог законодавства, виданих за результатами проведення попереднього заходу органом державного нагляду (контролю);
  • звернення фізичної особи (фізичних осіб) про порушення, що спричинило шкоду її (їхнім) правам, законним інтересам, життю чи здоров’ю, навколишньому природному середовищу чи безпеці держави, з додаванням документів чи їх копій, що підтверджують такі порушення (за наявності).

Позаплановий захід у такому разі здійснюється виключно за погодженням центрального органу виконавчої влади, що забезпечує формування державної політики у відповідній сфері  державного нагляду (контролю), або відповідного державного колегіального органу.

***

 

Щодо комплексних перевірок з праці можна читайте підбірку:

  • Кого чекати в рамках комплексних перевірок і які повноваження кожного з ревізорів – читайте тут і тут;
  • Як будуть виявляти нелегальних працівників – розповів голова Держпраці Р. Чернеги (відеокоментар);
  • Кого з роботодавців насамперед буде перевіряти Держпраці щодо зарплати в «конвертах» (на думку юристів) – дізнайтеся тут.
  • Хто найбільше ризикує потрапити під комплексні перевірки? Версія ДФСУ.
  • До вас завітав інспектор з праці без попередження? Які він має права – нагадує Держпраці
  • Актуальне відео від Олександра Смирнова «7 порад у разі перевірок Держпраці» – за посиланням;
  • Як підготуватись до таких комплексних заходів (перевірок)? Що потрібно знати під час допуску до них? Як оформляються результати таких перевірок? Про це і не тільки – у дайджесті запитань-відповідей від редакції «Дебету-Кредиту».

Джерело: Держпраці у Чернівецькій області

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»