• Посилання скопійовано

Потрібно отримати довідку про відсутність податкової заборгованості: як це зробити?

Довідку про відсутність податкової заборгованості можна отримати в паперовому та електронному вигляді

Потрібно отримати довідку про відсутність податкової заборгованості: як це зробити?

ДПС у Чернівецькій області нагадує платникам податків, довідка про відсутність заборгованості з податків, зборів і платежів до бюджету, що контролюються органами державної податкової служби (далі – Довідка), видається за основним місцем обліку платника податків, який звертається за наданням послуги, безоплатно на підставі заяви про видачу довідки.

Щоб отримати Довідку, подають Заяву, форма якої міститься в додатку 2 до Порядку №733. Подати Заяву і потім отримати Довідку платник може на вибір або в паперовій, або в електронній формі (п. 3 Порядку №733). Спосіб отримання Довідки вказується платником податків у заяві.

У заяві на отримання Довідки платник податків зазначає нормативно-правовий акт, положеннями якого визначено необхідність підтвердження відсутності у платника податків податкового боргу, що оформлюється довідкою, яка надається податковим органом та зазначає найменування підприємства (установи, організації) до якого (якої) довідку буде подано платником податку.

Строк розгляду заяви платника податків та видачі Довідки або направлення відмови в її наданні становить п’ять робочих днів з дня отримання такої заяви.

Згідно з формою Довідки в ній зазначається строк її дії, який становить 10 календарних днів від дня реєстрації такої довідки в контролюючому органі. Строк, протягом якого Довідка може бути видана, має відповідати визначеному в ній строку дії. Якщо платник податків не звернувся за отриманням Довідки протягом строку її дії, вона підшивається до справи платника податків.

Джерело: ДПС у Чернівецькій області

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»