• Посилання скопійовано

ВРУ створила тимчасову комісію для перевірки діяльності БЕБ

13 грудня ВРУ підтримала проєкт Постанови №8264, яким пропонується утворити Тимчасову слідчу комісію Верховної Ради України з питань перевірки та оцінки ефективності діяльності БЕБ

ВРУ створила тимчасову комісію для перевірки діяльності БЕБ
Нагадаємо, Я. Железняк, Д. Гетманцев та О. Василевська-Смаглюк 6 грудня зареєстрували у ВРУ проєкт Постанови №8264. Як зазначено у пояснювальній записці, основною метою проєкту Постанови є здійснення парламентського контролю, забезпечення неупередженої і прозорої перевірки, оцінки та розслідування причин низької ефективності діяльності Бюро економічної безпеки України та інших органів державної влади та їх посадових осіб, уповноважених на виконання завдань, пов’язаних із забезпеченням економічної безпеки держави.

13 грудня ВРУ підтримала створення ТСК питань розслідування можливих фактів порушень законодавства України посадовими особами Бюро економічної безпеки України, органів державної влади та інших державних органів, які здійснюють повноваження у сфері економічної безпеки, що могли призвести до зменшення надходжень до державного та місцевих бюджетів. Головою комісії призначено Железняка.

Ціль створення ТСК - підтримати економічний фронт, і змусити наші правоохоронні та економічні органи згадати, що бюджет армії фінансуємо ми самі.  Про це повідомив Железняк у своєму Телеграм-каналі

До широких повноважень ТСК належить розслідування зловживань (та бездіяльності) у сфері економічної безпеки, що могли призвести до зменшення надходжень до державного та місцевих бюджетів:

  • Бюро економічної безпеки України. І тут претензій найбільше;
  • Державної митної служби України;
  • Державної податкової служби України;
  • Державної служби фінансового моніторингу України;
  • Національної поліції України;
  • Служби безпеки України.

Та інших органів, які зараз мають забезпечувати економічну безпеку Держави.

Окремо він наголосив, що підприємці та бізнес-асоціації можуть звертатися до ТСК. Вона наділена повноваженнями досліджувати і порушення діями вказаних держорганів прав та законних інтересів суб’єктів господарювання.  

Скарги на ці органи можна надсилати на пошту ТСК economsecuritytsk@rada.gov.ua

Автор: Русанова Ганна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»