• Посилання скопійовано

Бізнес і далі скаржиться на проблеми перевірок з боку контролюючих органів

Хто з органів державної влади та місцевого самоврядування найбільше дошкуляє підприємцям у частині проведення перевірок, у тому числі всупереч мораторію? Про це повідомила ДРС у своєму розʼясненні

Бізнес і далі скаржиться на проблеми перевірок з боку контролюючих органів

Хто з органів державної влади та місцевого самоврядування найбільше дошкуляє підприємцям у частині проведення перевірок, у тому числі всупереч мораторію?

Щоб відповісти на це та інші запитання, Голова Державної регуляторної служби України Олексій Кучер разом із Центром Розвитку Інновацій – Center for Innovations Development, Офісом з розвитку підприємництва та експорту, Національним проєктом Дія.Бізнес спільно з AdvanterGroup провели брифінг щодо регуляторної політики за підсумками 2022 року та продемонстрували презентацію дослідження стану й потреб бізнесу.

«Бізнес далі скаржиться на проблеми перевірок з боку контролюючих органів. Серед них маємо «топ із трьох лідерів»: Держпраця, ОМС та ДСНС. Цікаві результати…»,  – зазначив Олексій Кучер, коментуючи дослідження.

За результатами аналізу ДРС за 2022 рік, лідерами у проведенні перевірок були Держпродспоживслужба, ПФУ та ДСНС. Так, очільник Служби зауважив, що в ДРС немає інформації щодо порушення мораторію Держпраці. Мало того, вже рік, як ними не проводяться перевірки.

«Звертаюся до підприємців: повідомляйте нам про всі факти порушень з боку контролюючих органів, як тільки вони виникають. Ви можете писати нам у соціальні мережі та в наш телеграм-бот https://t.me/businessWar_bot», – зазначив Олексій Кучер.  

Повні результати дослідження.

Довідково: Дослідження проведено в межах Ініціативи для відновлення економіки України. Період опитування – січень 2023 року, опитано 535 власників та СЕО бізнесів. Організатори дослідження: Центр Розвитку Інновацій – Center for Innovations Development, Офіс з розвитку підприємництва та експорту, Дія.Бізнес, Advanter Group у співпраці з Міністерством цифрової трансформації України, Міністерством економіки України, Міністерством фінансів України, Мінрегіоном та Державною регуляторною службою України.

Джерело: Державна регуляторна служба України

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»