• Посилання скопійовано

З 17 березня діє форма акта (довідки) про результати перевірки контролюючої особи

Відповідно до пп. 39-2.6.4.8 ПКУ результати перевірки контролюючої особи оформляються у формі акта (довідки), що складається у двох примірниках. Цю форму акта (довідки) й затвердив зараз Мінфін

З 17 березня діє форма акта (довідки) про результати перевірки контролюючої особи

Мінфін наказом від 11.01.2023 р. №16 (зареєстрований у Міністерстві юстиції 06.03.2023 р. за №399/39455) затвердив форму акта (довідки) про результати перевірки контролюючої особи з вимогами до його (її) складення.

Нагадаємо, що відповідно до пп. 39-2.6.4.8 ПКУ результати перевірки контролюючої особи оформляються у формі акта (довідки), що складається у двох примірниках, підписується посадовими особами, які проводили перевірку, та контролюючою особою або її представником.

Акт (довідка) про результати перевірки контролюючої особи має бути вручений протягом двох робочих днів з дати його складення контролюючій особі, стосовно якої проводилася перевірка, або її представнику, що засвідчується підписом відповідної особи.

У разі відмови контролюючої особи або її представника від підписання акта (довідки) про результати перевірки контролюючої особи посадовими особами контролюючого органу складається відповідний акт, що засвідчує факт такої відмови.

Цей наказ набере чинності з дня його офіційного опублікування. 17 березня Наказ №16 було опубліковано в "Офіційному віснику". Тож з цієї дати діє сама форма.

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»