• Посилання скопійовано

З 4 липня діє порядок перевірок суб'єктів первинного фінмоніторингу

З 4 липня діє Порядок здійснення нагляду у сфері запобігання та протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та розповсюдження зброї масового знищення за діяльністю суб’єктів первинного фінмоніторингу

З 4 липня діє порядок перевірок суб'єктів первинного фінмоніторингу

16 червня Кабмін затвердив Порядок здійснення нагляду у сфері запобігання та протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення за діяльністю суб’єктів первинного фінансового моніторингу, державне регулювання та нагляд за діяльністю яких здійснюють Міністерство фінансів, Міністерство юстиції, Міністерство цифрової трансформації. Про це повідомив Т. Мельничук. З текстом Постанови №662 можна ознайомитися тут. Її було опубліковано в "Урядовому курʼєрі" 4 липня. 

Зокрема, у Порядку:

  • передбачено процедури щодо організації, підготовки та проведення планових/позапланових, у тому числі безвиїзних перевірок,
  • прописано оформлення результатів перевірок,
  • визначено права та обовʼязки посадових осіб субʼєкта державного фінансового моніторингу, які проводять перевірку, права та обовʼязки посадових осіб СПФМ під час проведення перевірки. 

Зазначимо, що ми плануємо проаналізувати цей Порядок в окремій аналітиці. Стежте за оновленням новин!

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»