• Посилання скопійовано

Банк не повідомив ДПС про володіння резидентом України частки в іноземній юрособі: чи буде штраф?

ПКУ не містить норм щодо відповідальності для банків, інших фінансових установ за неповідомлення ДПС про факт, що свідчить про володіння фізособою - резидентом України частки в іноземній юрособі

Банк не повідомив ДПС про володіння резидентом України частки в іноземній юрособі: чи буде штраф?

Податківці у підкатегорії ЗІР вказали, що податковий контроль за контрольованими іноземними компаніями передбачено п. 392.6 ПКУ.

Зокрема, згідно з пп. 392.6.3 ПКУ, у разі якщо будь-який контролюючий орган, інший орган державної влади, банк або фінансова установа виявили факти, що свідчать про володіння фізичною (юридичною) особою – резидентом України часткою в іноземній юридичній особі, такий орган, банк або фінансова установа надсилають повідомлення про це центральному органу виконавчої влади, що реалізує державну податкову політику. Повідомлення надсилається засобами електронного зв’язку не пізніше п’яти робочих днів з дня виявлення зазначених фактів.

З метою забезпечення єдиного формату надання даних та реалізації положень пп. 392.6.3 ПКУ розроблено рекомендовану форму такого Повідомлення за ідентифікатором – J1610101.

ПКУ не містить норм щодо відповідальності для банків, інших фінансових установ за неповідомлення ДПС про факт, що свідчить про володіння фізичною (юридичною) особою – резидентом України частки в іноземній юридичній особі.

Проте якщо банки, інші фінансові установи повідомили ДПС про фізичних (юридичних) осіб – резидентів України, які володіють часткою в іноземній юридичній особі, та якщо такі особи є контролюючими особами щодо іноземної компанії, але не подавали до ДПС Повідомлення про набуття (початок здійснення фактичного контролю) або відчуження частки (припинення фактичного контролю) резидентом в іноземній юридичній особі або майнових прав на частку в активах, доходах чи прибутку утворення без статусу юридичної особи, звітність про контрольовані іноземні компанії та/або не сплатили податки за правилами контрольованих іноземних компаній, то до них застосовуватиметься відповідальність за загальними правилами, встановленими ПКУ.

Джерело: Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»