• Посилання скопійовано

У Мінцифрі не бачать сенсу існування податкової служби

Михайло Федоров не бачить сенсу в існуванні ДПС. Він впевнений, що запуск E-Residency приведе до цієї мети. Але коли це станеться, поки що невідомо

У Мінцифрі не бачать сенсу існування податкової служби

Голова Мінцифри Михайло Федоров надав інтерв’ю виданню Forbеs, у якому він, зокрема, заявив, що він не бачить сенсу в існуванні Державної податкової служби.

«Запуск E-Residency приведе нас до цієї картинки. Там ми тестуємо модель транзакційних податків. Наприклад, я не бачу сенсу в існуванні Податкової. Податок повинен бути транзакційний. Тобто відразу списуватися, без тисячі людей, накладних тощо», - сказав посадовець.

«Зокрема в «Дія.City» ми тестуємо модель зменшення додатків, проте робимо їх прозорими. Так змінюється структура економіки й відбілюються компанії, які до цього працювали у сірій зоні» , - розповів міністр.  

Про ймовірне скасування «Дія.City» урядовець відповів, що він впевнений, що нічого не буде з «Дія.City».

«Ніхто не зможе зупинити цей проєкт. По-перше, знаю, що президент зробить все для підтримки проєкту. Доки Володимир Зеленський президент – проєкт точно буде розвиватися. 

По-друге, вже є критична кількість компаній у цьому режимі. Тобто ідея вже перемогла будь-які документи. Жоден консервативний чиновник не зможе зупинити «Дія.City» - наголосив М. Федоров.

Висловився міністр і щодо питання тиску силовиків на бізнес: «Разом із Радою ми працюємо над рішеннями, які будуть моніторити, скільки справ відкривають щодо підприємців, скільки відбувається обшуків тощо. Також буде окрема інформаційна система, де можна буде поскаржитися та оцінити дії правоохоронних органів», - сказав М. Федоров.

Джерело: Forbes.ua

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»